Ако искаш да имаш дълготрайна и здравословна връзка, избягвай тези 4 типа мъже на всяка цена. Те ще ти донесат само главоболия и неприятности.

1. Онзи, който казва „Обичам те“ прекалено бързо

Само след няколко дни (или часове?) ще ти заяви, че ти си „любовта на живота му“ и че иска да остарее с теб. Ще те засипе с подаръци, обещания и комплименти. На теб ще ти се струва странно, че нещата се развиват толкова бързо, но в същото време ще бъдеш поласкана от вниманието му.

Проблемът е, че на нормалните хора им трябва време, за да развият истински чувства към някого, а мъжете, които бързат да ти заявят, че те обичат, най-вероятно са доста повърхности и живеят в някакъв измислен свят. Със сигурност той вижда „любовта на живота си“ във всяка втора жена, но това не е истинска любов.

2. Ревнивият манипулатор

Първоначално едва ли ще ти покаже колко е ревнив. През първите няколко седмици той ще се опита да те направи безкрайно щастлива и да се представи като мъжа на живота ти, а после изведнъж рязко ще се отдръпне с цел да те манипулира. Ти ще молиш да ти даде още един шанс и той постепенно ще стане все по-обсебващ, по-ревнив и по-манипулативен.

Много е вероятно да се опита да те откъсне от приятелите и семейството ти, за да може да си изцяло под негов контрол. Ще ти втълпи, че приятелите ти не се отнасят добре с теб, че той те обича повече, че ти е напълно достатъчен. Може да ти заяви, че семейството ти се опитва да се възползва от теб или че прекалено много се месят в живота ти.

Причината за поведението му е собственото му ниско самочувствие. Той не е способен да си представи, че някой ще го обича такъв, какъвто е, затова се опитва да контролира другите и да ги манипулира, за да не го изоставят. Той ще те проверява постоянно, ще те пита с кого си, ще ревнува, когато излизаш с приятелите си, и ще иска постоянно да сте заедно. „Любовта“ му е наистина обсебваща и задушаваща и не си заслужава всички терзания.

3. Вечно разореният

В началото вероятно той ще настоява да плаща за всичко и дори често ще ти прави подаръци. Това ще създаде у теб фалшивото усещане за финансова сигурност. Но много скоро ще започне да ти иска пари на заем, които никога няма да ти върне. Той живее на кредит и отказва да порасне. Затова не се впечатлявай от скъпите подаръци на първи срещи – може да ти излязат през носа.

4. Егоистът

Този тип мъже са самовлюбени егоцентрици, които смятат, че всичко се върти около тях. Той ще говори за себе си през цялото време и ще те слуша само с половин ухо в редките моменти, в които успееш да вземеш думата. Твоята роля в живота му е да го правиш щастлив и да задоволяваш капризите му.

Вероятно често ще си позволява да те критикува, дори пред приятелите ти. Неговият егоизъм си проличава навсякъде – във взаимоотношенията ви, в грубото отношение към сервитьорката и в наглото му поведение на пътя – той си мисли, че е винаги прав и всички трябва да му се кланят.

Ако си забелязала, че многократно излизаш с някой от гореспоменатите типове мъже, е време да си дадеш почивка и да насочиш вниманието към себе си – може би трябва да излекуваш стари емоционални рани, преди да се впуснеш в поредната връзка. Иначе никога няма да излезеш от порочния кръг.