Не само, че не е здравословна, но и вреди на нашето здраве, това е тя – бързата храна или по-позната като fast food. В интернет пространство има много неверни твърдения за нея, които е по-добре да изясним заедно. 


“Салатите в менюто са изключително здравословни.”
Знаете ли, че някои от салатите, които се продават в заведенията за бързо хранене имат повече калории от средна пица? Много често зеленчуците са изкуствено произведени, а в допълнение има сирене, подправки и други съставки.
 
“Дългосрочната консумация на бърза храна предизвиква пристрастяване.”
Преди време се говореше, че ако консумацията на чийзбургер достигне 5 броя на седмица, то вие официално сте пристрастени към бързата храна и тайните й съставки, които са ви накарали да я харесвате. Е, това е фактически невъзможно, в бързата храна няма тайни съставки.



“От бързата храна се напълнява най-лесно.”
Истина е, че не е здравословна, но съществуват много други продукти, които могат да доведат до увеличаване на теглото два пъти по-бързо. Освен това, при липса на физическа активност, от всяка храна се напълнява лесно.
 
“Всички помещения за хигиенични.”
Повърхностите им могат да изглеждат чисти и блестящи, но това не значи, че наистина са такива. Виждате ли всички служители с мрежа за коса на главата си? Това не значи, че няма да намерите косъм в картофките.
 
“Месото не е пълно с опасни химикали.”
В мрежата има твърдения от готвача Джейми Оливър, който излага тезата си за това как и защо месото в заведенията за бързо хранене са богати на токсини.