Една от най-добрите ми приятелки е левичар. Спомням си, че като ученичка страдаше заради това. В училище я пресираха да се научи да пише „нормално”. Да бъде като другите. Защо?!... Едва ли някой има смислен отговор на този въпрос. Радвам се, че това криворазбрано желание за „нормалност” вече е в миналото. Радвам се, че днес да си левичар не значи, че нещо „ти има”. Спомних си за това преди няколко дни, когато видях следния текст, който приятелката ми беше публикувала във фейсбук. Текст, който реших да споделя. За всички, които пишат с лявата ръка!

1. Левичарите са независими

Те са развили много по-голяма самостоятелност от останалите. Справят се по-добре със сложните житейски ситуации. Свикнали са да разчитат на себе си. 

2. Левичарите са победители

Проучванията показват, че хората, които пишат с лявата ръка, имат с 15% по-голям шанс да забогатеят от останалите. А тези, които са с по-висока степен на образование, са с 26% по-успешни в избраната от тях сфера, в сравнение с останалите.

3. Левичарите са мултифункционални

Те могат да се справят чудесно с няколко неща едновременно. А това е незаменимо умение в днешното напрегнато ежедневие. Това прави левичарите чудесни партньори... във всяко отношение.

4. Левичарите са креативни

Те са иноватори. Визионери. Гледат в перспектива. И действат със замах. Te са артистични и притежават нестандартен начин на мислене. Доказано е, че използват повече дясното полукълбо на мозъка си, отколкото лявото, а това засилва музикалните им, артистични и лингвистични умения. Не забравяйте: и Леонардо да Винчи, и Микеланджело, и Рафаело са били левичари!

5. Левичарите са родени лидери

В контекста на горното, едни от най-влиятелните личности в човешка история са левичари. Ето само някои от тях: Юлий Цезар, Кралица Виктория, Хари Труман, Роналд Рейгън, Хенри Форд, Дейвид Рокфелер,Луис Карол, Чарли Чаплин, Хелън Келър, Натали Кол, Фил Колинс, Джими Хендрикс, Сийл, Том Круз, Питър Фонда, Грета Гарбо, Мерилин Монро, Киану Рийвс, Джилия Робъртс, Сара Джесика Паркър и много, много други. Кой знае, може би един ден и твоето име ще е сред тях?

Защото левичарите не само пишат Различно. Те мислят различно!