Испания е страна с богата история и културно наследство. Страстна и очарователна, тя ще ви омагьоса с атмосферата си. Ако не сте били в Испания, е крайно време да го направите! С офертите, които предлагат сайтовете за колективно пазаруване, Испания е по-достъпна от всякога. 

 

  1. Испания е най-доброто място за вълнуващи преживявания

Испания може и да не е най-голямата страна в Европа, но за сметка на това притежава култова архитектура, драматични пейзажи, прекрасни брегове и плажове. В градовете като Барселона, Гранада и Сан Себастиян можете да изкачите на планина сутринта, следобед да разпускате на плажа, а вечерта да купонясвате в града. Ако обичате танците фламенко, отидете на юг. Ако харесвате древни замъци, се насочете към Централна Испания. 

 

2. Испанските културни традиции са световноизвестни

 

Испанските културни традиции като фламенко и корида са световноизвестни. Макар борбата с бикове да е трън в очите на природозащитниците, тя ни показва какви са испанските традиции. Бикоборството в момента е забранено в Каталуния. Други културни традиции, които заслужават внимание, са испанската традиционна музика и ежегодните фестивали. 

 

3. Богата история и архитектура

 

От Римската империя до мюсюлманските завоеватели и по-близката гражданска война, Испания има колоритно минало. Очевидно е, че дори е днешна Испания има вековни сгради и площади, военни паметници, които разказват истории. Катедралите свидетелстват за религиозността на местното население. Кралските дворци показват величествени архитектурни стилове.

 

4. Уникални летни фестивали

 

Летните фестивали в Испания за цветни, вълнуващи и уникални. Ежегодният фестивал Томатина събира туристи от цял свят всяка година. Фестивала Сан Фермин, който се провежда през юли, се отбелязва с кориди, балове, концерти и фиести.

 

5. Испанската кухня

 

Испанската кухня има доста добра репутация в кулинарния свят. Пътуването до Испания е идеалният повод да се запознаете с испанските специалитети. Ще останете изненадани от разнообразието от традиционни ястия, които се различават в зависимост от това в кой регион сте. Изключително популярни са мезетата "тапас", който в някои заведения се сервират безплатно. Опитайте традиционното "чуро", което се топи в чаша топъл шоколад. 

 

Вероятно вече сме ви убедили да изберете Испания за следващата си дестинация. При всички положения няма да се разочаровате!