Не четете тази статия сериозно, моля.

О, сладко оплакване! Колко от нас никога не са го правили? Ако не се оплаквате, вие сте изключение и искаме да ви поздравим с това положително отношение. Животът на човек, който не се оплаква, е сложен в славянските страни. Много хора вярват, че оплакването е част от нашата култура, някои се опитват да се шегуват, че добрият човек, който се оплаква е истински артист. Според речника на Merriam-Webster да се оплаквате означава „да изразите скръб, болка или недоволство“. Речникът на Кеймбридж обяснява, че да се оплаквате означава „да кажете, че нещо не е наред или не е задоволително“. Може би авторите на тези определения не са познавали славяни.

Ако искате да спрете да се оплаквате, трябва да прочетете една от тези статии, които обясняват как да го направите. Те ще ви кажат, че трябва да поемете отговорност за мислите си и да поддържате позитивност. Ако обаче искате да продължите да сте в крак с това защо славяните се оплакват, ето кратък списък от пет причини, но трябва да знаете, че има много повече.

Защото можем!

Да, можем! Ние имаме свобода на словото! Добре, някои нации все още могат да се оплакват, че свободата на изразяване е ограничена в техните страни, но все пак - можем да го направим. И ако славяните могат да направят нещо, ще го направят. Освен това, ако нещо е позволено, но не се счита за добро, славяните ще го правят с удоволствие! Ако обаче искате да ни кажете, че не можем да се оплакваме, ще ви шокираме колко перфектно можем да го направим. Ще нарушим всички правила, защото това е нашата природа!

Защото нашата история е трудна!

Представете си вечеря в компанията на, например поляци, сърби, руснаци и хърватци. Всички те се опитват да убедят другите кой народ най-много е страдал. Броят на аргументите ще бъде впечатляващ, но разговорът няма да отиде никъде. Всяка славянска страна има тъжна история, пълна с кръв и смърт. Освен това славяните са се биели помежду си, така че е трудно да се намери общият език помежду им. В същото време, ако не сте славянин, не се опитвайте да ни казвате, че и вашата страна е имала трудна история, защото ние ще ви оборим с куп аргументи. Докато се оплакваме, ще ви обясним, че историята ни е била най-сложна!

Защото икономиката ни не е толкова страхотна, колкото в Германия!

Германия! Нашата любима причина да се оплакваме от политиката и икономиката. Ако не можем да се оплачем от германците, все още има руснаци и американци, но това е различна история. Икономическата мощ на Германия обаче изглежда е на преден план в очите на толкова много хора. Славяните осъзнават своя потенциал. Имаме достатъчно амбиция да достигнем своето величие, но добре...

Заради футбола!

Всяка година се молим за успеха на нашите отбори. Всяка една година им даваме сърцата и душите си, цялата вяра, която носим в ума си. Всяка година се надяваме, че чудото ще се случи. Наблюдаваме постиженията на отбори от Испания, Германия, Италия, Франция и заключаваме, че всички спечелени купи не биха били в ръцете им без славянски играчи. Кой може да си представи успеха на Байерн без Левандовски или славата на Атлетико без Облак?

Защото не сме толкова ценени, колкото искаме!

Славяните често чувстват, че заслужават нещо по-добро. Наясно сме с богатата си култура, история, прекрасната природа по нашите земи. Защо не сме толкова ценени, колкото трябва да бъдем? Също сме умни и много от нас са добре образовани. Креативни и прекрасни сме, затова искаме да усетим, че светът го разбира и ни търси, за да „изгрее“ слънцето и при нас.