Зашеметяващият интериор е възможен и при малки жилища. Необходимо е да заложите на модерно и практично обзавеждане, а след това да декорирате, споделят от онлайн магазин https://mebelmag.bg/. Оптималното използване на наличното пространство е ключът към високите естетически резултати, които зависят от вас самите. Има много оригинални идеи за това как можете да превърнете жилището си в място, където да се чувствате винаги прекрасно – купете практични и красиви мебели, които да са компактни и многофункционални.

Трудно ли е обзавеждането на малки жилища

Малкият апартамент не е основателна причина да се примирявате с посредствен интериор за спалня, кухня или хол, споделят от МебелМаг. Огромното разнообразие от всевъзможни решения ви дава “зелена светлина” да останете верни на предпочитанията си за мебели, които обаче да бъдат и в подходящите за тясното жилище размери – студио или гарсониера. И в този случай бихте могли да откриете евтини, с актуален дизайн и качествени компоненти, с които да вдъхнете живот на апартамента си и да го направите очарователен.

Кои са 5-те съвета, които е добре да спазите по време на обзавеждането

Независимо дали става дума за всекидневна, спалня, или за кухня, всяка една от стаите в малкия апартамент е нужно да бъде напълно пригодена за живеене и да предлага необходимите удобства. За да разполагате с тях, е препоръчително да се възползвате от следните 5-те съвета за обзавеждане на жилища с ограничена площ:

  • купете сгъваем/разтегателен диван – тази мебел е дори задължителна при обзавеждането на малкия апартамент, защото може да се използва и като спалня при нужда;
  • осигурете си практичен скрин – побира много неща, а реално не заема много място. Подходящ е за стаята за сън и за дневната;
  • заложете на легла персона и половина, а не на двойни – приста моделите са чудесен избор за по-тесни помещения, защото дават възможност да добавите към тях и гардероб с нужния капацитет;
  • купете мебели в светли цветове – те ще направят така, че помещението да изглежда оптически по-голямо;
  • обособете отделни зони – съвременното строителство е характерно с това, че повечето апартаменти се състоят от обединени кухня и хол. Можете да ги разделите чрез модерен барплот или мека мебел.

Мебелирането на тясното жилище не е толкова сложно. Ако следвате препоръките по-горе, това занимание няма никак да ви затрудни, а дори напротив – ще ви донесе пълно удоволствие за сетивата.