В началото всяка една връзка е изпълнена с дъги и пеперуди. Толкова се захласваме по тях и по невероятните емоции, че пропускаме предупредителните знаци, подминавайки ги с лесна ръка. Макар и да имаме чувството, че нещо не е наред, не мислим, че е нещо сериозно, защото сме поставили фокуса си върху любовта, но не бива да оставяме еуфоричните емоции да ни засенчат.

Има няколко предупреждения, че връзката няма да проработи, които не бива да пренебрегваш. Ето ги и тях:

1. Главните ви ценности се различават напълно

Ти искаш деца, а той не. Ти искаш да се омъжиш, а той не вярва в брака. Това са само част от примерите, но тези неща трябва да се обсъдят възможно най-скоро, още преди връзката ви да е станала сериозна. Ценностите и вярванията не могат да се променят лесно, но е по-добре да бъдат обсъдени, за да не се нараните взаимно.

2. Той не се интересува от границите ти

Много от нас имат граници, което не е никак лошо. Те са там, за да се чувстваме в безопасност и да имаме контрол върху живота ни. Когато половинката ти не прави усилие да разбере и да уважава твоите нужди и желания, той не уважава теб.

3. Той има различна представа за значението на думата „вярност“

Какво ако партньорът ти си мисли, че няма проблем да спи с други жени, щом не са емоционално обвързани? А ако си мисли, че е ок, когато си пише интимни и лични неща с друга, стига да нямат физически контакт? Може би един от вас иска отворена връзка, а другият не е съгласен. Има огромна разлика.

4. Няма работна етика

Ако той няма никакви успехи зад себе си, възниква въпросът дали има мотивация да успее вашата връзка, дали той няма амбиции само в професионален план или те липсват и в личен. Вгледай се в държанието му. То ще ти покаже дали иска да работи върху вашия общ живот или няма планове на този етап.

5. Трудно му е да се извинява

Една от най-важните част в една връзка е умението да се извиняваш. Това действие може да заздрави връзката в моменти, в които всичко се клати. Ако партньорът ти не е готов да го прави, това може да направи връзката ви токсична. На някои хора им е трудно да признаят грешките си, а това би навредило на отношенията ви. Как може да остареете заедно, ако един от вас не иска да приеме недостатъците си?