За тези зодии любовта е важна, но не е на първо място, когато става въпрос за брак. Това не означава, че всички представители на тези зодиакални знаци го правят. А по-скоро предполага, че те може да са по-склонни към уредени бракове, отколкото други зодии.

Ето и 5-те зодии, които са много склонни дса сключат брак за своен удобство:

Козирог

Козирогът е един от най-пресметливите знаци на зодиака. Той не обича да поемат рискове и винаги предпочита стабилността и сигурността. И точно за това, често избира партньори, които могат да му осигурят материално богатство и комфорт. Козирогът разбира, че бракът е дългосрочен проект и затова избира партньори, който ще отговорят на неговите изисквания.
Той също цени финансовата стабилност и не иска да харчи пари за ненужни неща. Затова предпочита партньори, които вече имат стабилни доходи и са в състояние да осигурят финансова сигурност.

Въпреки пресметливия си характер обаче, представителите на тази зодия могат да бъдат много романтични и отдадени в брака. Те ценят лоялността и отдадеността и ако намерят идеалния партньор, който отговаря на техните изисквания, могат да станат отлични съпрузи.

Стрелец

Стрелецът е огнен знак, който е известен със своята любов към свободата и независимостта. Той може да сключи уредени брако само ако е за собственото му удоволствие и има опция за пътувания.

След като се ожени за това удобство, той обикновено не крие намеренията си и продължава да живее по същия начин, както е живял и преди сватбата. Според неговото разбиране бракът е просто споразумение, така че открито заявява своите искания.

Той не се интересува от семейните въпроси и не се опитва да подобри отношенията си със съпругата си или да подобри ежедневието си.
След като се ожени по договаряне, Стрелецът не се стреми да създаде семейство и не иска да отглежда деца. Той няма да се грижи за половинката си, както и за нейните чувства.

Лъв

Лъвът е зодия, която обича да е център на внимание. Лъвовете искат да бъдат заобиколени от красота и лукс, затова често избират богати и успешни партньори. Уреденият брак може да им помогне да постигнат целите си и да получат това, което искат.

Един от основните мотиви за Лъвовете е положението и престижа. Те искат семейството им да бъде на върха на обществото и да притежава всички необходими атрибути на богатство и лукс. Бракът с богат партньор може да ви помогне бързо да постигнете тази цел.

Освен това Лъвовете могат да изберат уредени бракове поради страстта си към властта. Те обичат да контролират ситуацията и да бъдат шефове в обществото. Ако техният партньор има власт и влияние, тогава Лъвовете могат да се чувстват още по-уверени.

Уреденият брак обаче не винаги носи щастие и удовлетворение. Лъвовете могат да се сблъскат с проблеми, ако партньорът им не оправдае очакванията или не ги обожава. Такива връзки могат да доведат до чувство на самота и неудовлетвореност от живота. 

Телец

Телецът е земен знак, известен с това, че е практичен и предпазлив. Той може да е склонен да се ожени въз основа на общи интереси и цели, а не на любов.
Не обичат да поема рискове и предпочита да избере човек, който вече е доказал своята надеждност и стабилност. Телецът цени увереността и силата на характера. И за това ще търси хора, които могат да го подкрепят в трудни моменти и да му помогнат да постигне целите си.

Телците не обичат да бързат с избора на партньор и обикновено внимателно проучват всички възможни варианти, преди да направят окончателен избор. Ако решат, че искат да имат определен тип връзка, те могат да бъдат много упорити в постигането на целта си и в същото време да използват всякакви средства, за да постигнат желания резултат.

Везни

Везните винаги мислят за своите ползи и предимства, така че често избират партньори, които могат да им бъдат от полза. Но това не означава, че не могат да се влюбят.

Везните са зодия, която обича хармонията и баланса във всичко. Едно от основните им качества е способността да намират компромиси. И винаги са готови на отстъпки за постигане на обща цел. Везните обаче могат да бъдат твърде пресметливи и не винаги готови за истински чувства.

Те могат да избират партньори само според техния статус, пари или други материални блага. За да се влюбят истински, те трябва да намерят партньор, който споделя техните ценности и стремежи. Това може да е човек, който също цени хармонията и баланса, или някой, който е готов да прави компромиси за обща цел.

Освен това Везните трябва да се научат да се доверяват на чувствата си и да не се страхуват да показват любовта си. Ако успеят да намерят човек, който да ги подкрепя и да уважава чувствата им, тогава могат да създадат истинско и здраво семейство.

Запомнете, че всичко това все пак не се отнася за абсолютно всеки един представител на тези зодии. Ако търсите партньор с намерението за любов и семейство точно това ще намерите. А зодиите са само компас към неговия характер.