Редовните упражнения и правилното хранене безспорно ще ви държат в добро физическо здраве, но ние ще ви предложим няколко по-нестандартни начина за горене на калории. Повечето от тях не отнемат много време и ако се правят често ще ви помогнат да останете във форма.

Взимане на топъл душ 

Топлият душ е изключително релаксиращ особено след дълъг и изморителен ден. Оказва се обаче, че ако стоите под него около час, той помага и за горенето на няколко излишни калории. Когато си взимате горещ душ се оказва, че тялото започва да работи на по-високи обороти, за да може да запази нормалната ви телесна температура и по този начин се изразходват няколко калории. Научните изследвания показват, че едночасовите горещи душове могат да изгорят до 130 калории.

Пиенето на студена вода 

Хидратирането е от огромно значение за всеки един организъм. Задължително пийте по няколко чаши вода на ден, но вместо да я консумирате топла или със стайна температура, опитайте студена, може и с едно или две кубчета лед. По този начин огранизмът ще опита да се стопли и така ще забързате метаболизма си, и ще се отървете от няколко излишни калории.

Помиришете ванилия 

Доста интересен начин за отслабване, нали? Учените доказват, че ако помиришете шоколад, то ще имате чувството, че сте напълняли от въздуха. Е, и обратното важи, но с други мирзми. Ванилията, например се оказва, че подтиска желанието за хапване на сладки неща, за това носете специални лепенки с ванилия или си купете подобен парфюм.

Домакинска работа 

Миенето на пода, прозорците или купищата мръсни чинии в мивката може да е доста досадно, но се оказва, че ежедневните домакински дейности също могат да изгорят няколко калории, а и така домът ви ще е винаги чист и подреден. Ако цял час миете и сушите огромен куп с чинии, то вие ще се отървете от 100 калории. Ако пък решите да измиете банята, помнете, че 35 минути чистене се равняват по изгорени калории на 35 минути ходене на ходещата пътечка.

Пийте повече зелен чай 

Добре известно е, че зеленият чай има множество ползи за тялото. Той е пълен с антиоксиданти и също така се грижи за кожата да изглежда по-млада. Освен тези страхотни ползи, той помага и в горенето на калории. Тъй като съдържа кофеин, той ще забърза вашия метаболизъм. Учените твърдят, че за да има ефект от зеления чай трябва да пиете между 3 и 5 чаши от него всеки ден.

Намалете отоплението 

Колкото е по-студено времето на вън, толкова по-топло държим вътре. Но ако искате да свалите няколко калории, дръжте една идея по-хладно от обикновено в дома си. Тук принципът е същият като с чашата със студена вода. Организмът ще се активира за да се справи с температурните разлики и по този начин ще успеете да изгорите някоя друга калория. Изследванията показват, че когато на тялото му е малко по-студено, то започва да гори повече излишни килограми. Разбира се това не означава да направите от дома си Северния полюс. Няколко градуса по-надолу е напълно достатъчно.