Когато имаме нужда да се отпуснем и да се забавляваме, често си пускаме „Приятели“. Който и епизод да гледаме, там светът е някак по-хубав, отношенията са прекрасни, всички са чаровни и приятелството е по-силно от всичко. Може би именно за да продължим да вярваме, че това го има и в реалността около нас, имаме нужда да знаем, че актьорите от сериала са приятели и в реалния живот. И много ни радва, че те наистина са в прекрасни отношения. Кортни Кокс и Дженифър Анистън обаче са не просто колежки, които са си допаднали – те са наистина близки и много добри приятелки и сега ще надникнем зад кулисите на техните прекрасни отношения.

Приятелството им продължава почти 3 десетилетия

През 1994 г. Дженифър Анистън и Кортни Кокс се запознават на снимачната площадка на сериала „Приятели“. След това стават приятелки и оттогава са близки. Те бързо се превръщат от колеги в приятелки до най-добри приятелки. Въпреки че сериала приключва, те остават такива и изиграват важна роля в живота на другата.

Рейчън и Моника

Продуцентите на шоуто искали Дженифър за ролята на Моника, а Кортни да изиграе Рейчъл. Актрисите обаче са по-привлечени от ролите, които в крайна сметка правят иконични.

Обядват заедно всеки ден, когато снимат „Приятели“

Кортни Кокс и Дженифър Анистън са неразделни по време на по-голямата част от шоуто и дори обядват заедно всеки ден в продължение на 10 години. Ежедневният им ритуал се състоял от салата от кълнове, която Дженифър украсявала с пуешки бекон, боб гарбанцо и други съставки, които хапвали с другата си приятелка Лиса Кудроу.

Кортни е шаферка на Дженифър

Кортни Кокс е шаферка на дискретната сватба на Дженифър и Джъстин Теру и е последният гост, който си тръгва около 3 часа сутринта. Това само показва колко силно е приятелството им.

Дженифър е кръстница на дъщерята на Кортни

Подобно на Моника, Кортни също се бори с проблеми със зачеването. Докато героинята на Кортни не може да има деца, актрисата все пак забременява и ражда дъщеря си Коко Аркет. През годините Дженифър изгражда силна връзка с дъщерята на приятелката си и става нейна горда кръстница.

Дженифър Анистън има рокля, която е откраднала от гардероба на Моника Гелър

Има много хора, които са се вдъхновявали от гардероба на Моника Гелър и очевидно Дженифър също ѝ е голям фен. Наскоро актрисата беше забелязана да носи много ретро изглеждаща рокля в снимка в Instagram, на която позира с фризьора Крис Макмилан. Е, оказа се, че тоалетът от гардероба на героинята на Кортни Кокс.