Не, няма грешка в заглавието. Всички знаем, че първите две години са най-изтощителни за родителите. Но скорошно проучване доказа, че и три-годишните не са за пренебрегване.

Ето и как да разберете, че вашето малко съкровище вече се е превърнало в трийнейджър.

Те постоянно ви опонират и обожават да си подремват по всяко време на деня

Те имат мнение и вече знаят как да го отстояват. Важно е да вземете предвид желанията им, стига да са разумни.

Дрехите никога не стигат

Изборът на тоалет за деня не е проблем само на дамите. Трийнейджърите ежедневно прекарват доста време, избирайки подходящи дрехи за детската градина или просто за разходка. Разбира се, изборът се изразява в разхвърляне на всички дрехи на пода, които след това вие трябва да върнете обратно на мястото им.

Справят се с управлението на всяка техника, докато са още в количката

Бързото навлизане на модерните технологии може и да ви напряга, но 3-годишните нямат никакъв проблем с боравенето с тях. Да, по всичко личи, че новото поколение е технологично ориентирано.

Возенето в кола

Трийнейджърите няма да спрат да ви сочат всеки светофар и да ви задават въпроси за колите, с които се разминавате. Но те няма да пропуснат и да ви навигират или да ви дават съвети за шофирането.

Те са невероятно сладки и го знаят

Забелязали ли сте колко ви е трудно да откажете на вашето малко съкровище. Причината се крие във факта, че когато са на 3 години, децата осъзнават, че желанията им могат да се сбъдват. Но не се подвеждайте от сладките им личица и тънки гласчета – наложете дисциплина.

Те ще ви кажат, че не ви харесват, а след това ще настояват да спят при вас

Не се разстройвате, ако чуете от трийнейджър, че не ви харесва. Той не го мисли и само след минути ще дойде при вас и ще иска да спи във вашето легло.