6 неща, които ми даде разбитото ми сърце

1. Даде ми мъдрост – за да проумея, че когато от самото начало някой те наранява, той ще продължи да те наранява и до самия край. И че търпението ми няма да промени това.

2. Даде ми осъзнаване – за да прогледна за истинската си стойност. За да разбера какво искам и какво заслужавам, за да спра да се примирявам.

3. Даде ми воля – за да спра да се връщам назад и да се боря с вятърни мелници. Да се откъснеш от миналото е трудно, но без това не може, ако искаш да живееш тук, където си - в настоящето.

4. Даде ми увереност – за да видя собствената си сила. За да разбера, че не се нуждая от мъж, за да живея пълноценно и щастливо.

5. Даде ми смелост – за да разбера, че няма нищо страшно в това да си сама. По-страшното е да се чувстваш сама, когато си във връзка.

6. Даде ми вяра – за да очаквам любовта, която ме очаква; истинската любов. За да знам, че, когато нещата не са такива, каквито ти искаш да бъдат, ще станат такива, както се нуждаеш да бъдат.


6 неща, които ми отне разбитото ми сърце


1. Отне ми илюзията – която ми казваше, че можеш да промениш, когото и да било. Защото можеш да промениш само себе си.

2. Отне ми самозаблудата – която ми казваше, че една лъжа, повторена 100 пъти, става истина. Колкото и пъти да си повтаряш, че помежду ви всичко е наред и имате истинска връзка, сърцето ти знае истината и не спира да ти я нашепва.

3. Отне ми наивността – която ми казваше, че ако сърцето ти е достатъчно топло, може да превърне в пламък и камъка. Колкото и силно да обичаш, не можеш да накараш някого да те обича.

4. Отне ми гласа на егото – който ми казваше, че всичко в живота ми трябва да се случва така, както то иска. Научих се да приемам, че не знам всички отговори и че понякога просто трябва да се доверя...

5. Отне ми гласа на самокритиката – който ми казваше, че вината нещата да не се получават е в мен. Разбрах, че, причината един човек да не те обича не е, защото правиш или не правиш нещо, а просто защото... не те обича.

6. Отне ми гласа на сравнението с другите – който ми казваше, че, ако нямам това, което нямат те, значи нещо не е наред с мен. Осъзнах, че може да нямам нещо, което някой друг има, но имам много неща, които никой друг няма – а най-важното от тях е, че имам себе си.