Хората често се изненадват, когато разберат, че със съпруга ми спим с двете ни кучета в леглото.

Ако трябва да бъда честна, не сме го планирали. Просто се случи. Когато бях необвързана спях с малкото си куче в леглото, тъй като бяхме само двамата. След като с приятеля ми започнахме да живеем заедно, идеята да го изгоня от леглото ми изглеждаше жестока, а и той беше толкова малък и сладък. Наистина не заемаше много място.

Така че остана. След това си взехме още едно куче и леглото ни стана претъпкано, но ни харесва да е така. Наскоро с радост научих, че спането с кучетата в леглото може да бъде от полза за здравето. Ето и 6 причини, поради които това е така:

1. Домашният ти любимец може да бъде твой съюзник при лечението на душевни проблеми

За тези, които страдат от тревожност или от някакво друго психическо заболяване, животното може да им помогне да се справят с тъмнината. Доказано е, че животните са силен източник на социална подкрепа, защитавайки собствениците си от самота, неприятни мисли и прекомерни размисли.

2. Помага в борбата срещу безсънието

Много хора смятат, че е по-лесно да заспят, когато партньорът им е до тях и прави същото. За тези, които живеят сами или чиято половинка често отсъства, или няма същия режим на сън, кучето може да осигури подобен ефект. Спящото тяло помага да се настроиш на „същата вълна“.

3. Липсваш на кучето си през деня

За тези, които изпитват вина, когато напускат дома си, позволявайки на най-добрия си приятел да се гушка в тях преди лягане, може да е трудно да облекчат съвестта си. За кучето обаче, времето за лягане е най-щастливият момент от деня, всеки ден!

4. С него е по-уютно

Както казва Чарлс М. Шулц „Щастието е топло кученце“. Кучетата придават на спалнята физическо и емоционално усещане за уют, което дори най-добрите интериорни дизайнери никога не биха могли да постигнат. Без куче, леглото е просто легло. С него то се превръща в желано място след края на дълъг ден.

5. Кучето е естествен защитник

Понякога, ако спиш сама, може да станеш малко параноична. Какво ще стане, ако някой влезе? Какъв беше този шум? Заключи ли всички прозорци? Знаейки, че кучето е готово да те защити срещу всеки неканен гост - и вероятно ще го изплаши само с лаенето си, те кара да се чувстваш в безопасност и спокойна.

6. Осигурява комфорт

Спала ли си с плюшено животинче, когато си била дете? Е, сънят с домашен любимец е почти същият - с изключение на това, че той е топъл, а малкото му сърце се синхронизира с твоето и животинчето диша в ритъм по-успокояващ от всяка приспивна песен. О, и те обича!

„Кучетата са нашата връзка с рая. Те не познават злото или завистта, или недоволството. ... следобед на склона с куче е като да се върнеш в Рая, където това да не правиш нищо не е отегчително това е мир и спокойствие“, пише Милан Кундера.

Защо не превърнеш собственото си легло в рай? Позволи на кучето си да спи в него тази вечер. Виж как ще се чувства. Знаеш, че ако ролите ви бяха разменени, то щеше да го направи за теб!