Когато говорим за Телци, винаги се стига до техния прословут инат. Но те притежават още много качества, които им помагат да успeят в живота.

Управлявани от планетата Венера, която символизира красивото и артистичното, хората, родени под този знак, обикновено имат прекрасна външност и склонност към изкуствата. Телците, също така, се свързват с решителност, упоритост и задълбоченост.

Ето ги и шестте причини, поради които Телците толкова често успяват в живота:

1. Те са земни

Като първия от земните знаци, Телецът е живото превъплъщение на изразите „твърд като скала” и „здраво стъпил на земята”. Телците обичат земята и обикновено искат да я притежават. Те чувстват особена връзка с нея и я приемат като част от самите тях.

Телците вярват в настоящия момент и работят упорито, за да дадат плод техните усилия. Те са реалисти и затова много добре планират целите си, а най-върховната от всички е да постигнат сигурност, към което се стремят всички земни знаци.

2. На тях може да се вярва

Телците са едни от най-щедрите и търпеливи хора, които някога ще срещнете. Те са лоялни и винаги се отдават напълно на връзките си. Въпреки че понякога изглеждат твърди и непоклатими, вътрешно Телците са мекушави и имат нужда от много любов.

На тях винаги можеш да разчиташ, те ще направят всичко възможно, за да защитят любимите си хора. Всичко това се отнася и за бизнеса – те са отговорни и предани на бизнес партньорите си и това високо се цени.

3. Те са пристрастени към удоволствията

Просто им дайте да ядат пасти! Сещате ли се за сцената, в която Кирстен Дънст (Телец) се наслаждава на няколко цветни френски макарони и изкушаващи пастички във филма за Мария Антоанета? И кой по-добре би изиграл Мария Антоанета от един Телец, който обожава всички наслади на живота?

Те са много чувствен и сетивен знак – искат да почувстват всяко изживяване с всичките си сетива. Телците обожават добрата храна, хубавото вино, ароматните свещи, копринените чаршафи, наситените аромати, шампанското и десертите, които се топят в устата ти. Те може да са вторият знак от зодиака, но винаги летят в първа класа.

4. Те са креативни

Всеки знак управлява различна част на тялото и Телецът влияе на гърлото. Съответно много Телци са отлични певци, а Венера им отваря вратите за музикалния свят. Така че, ако не пеят или не свирят на инструменти, те обикновено вдигат грандиозни партита, организирани с вкус и въображение. Те са страхотни домакини и готвачи, а гостите им винаги оставят очаровани. Няма как да не успеят в живота при толкова креативност и ум, преливащ от идеи.

5. Те са неуморни и упорити

Телците печелят битките си с бавно, но постоянно темпо. Когато един Телец си набележи дадена награда, няма нищо, което да го спре – той ще върви към приза и няма да поглежда встрани. Когато си направят план, можеш да си сигурна, че ще го изпълнят. Те са търпеливи и аналитични, а идеята за промяна не им е по вкуса. На някои може да им се струва, че Телците са твърде пасивни и дори мързеливи, но накрая те получават точно това, което са искали.

6. Те се справят добре с финансите

Телците постоянно се притесняват за финансите си. Те не просто организират сметките си, те кроят планове как да правят повече пари. Телците се управляват от Втори дом, който влияе на желанието за притежание, затова представителите на този знак имат нуждата да трупат притежания и пари. Ако имаш нужда от финансов съвет, най-добре се обърни към някой Телец.