Да бъде идеална за своя съпруг – нима всяка жена не иска и не се стреми към това? Но какви черти трябва да притежава тя, за да бъде незаменима за най-важния човек? Нека разберем сега.

1. Да бъде партньор

На първо място тя трябва да умее да слуша, чува и най-важното - да изслушва мъжа си с истински интерес. За нея наистина трябва да има значение какво е правил в днес, как е минал работният ден и какво занимава мислите му. Не, тя няма да живее с неговите интереси, да владее правна терминология и да знае тънкостите на финансовото управление например. Но ще знае как да даде на един мъж чувството, че е до него и го подкрепя като от верен съюзник.

2. Да бъде муза

Не е задължително да бъде муза на велик мъж. Често, всички велики мъже стават такива, благодарение на любимата си жена, на нейната вяра в способностите им. Но една дама трябва да знае как да вдъхновява и когато е необходимо, да се възхищава. Спомни си какво беше посленото мило нещо, което му каза? Най-вероятно е било нещо такова "Ти си най-добрият!"/ "Най-хубавият!"/ "Най-прекрасният!", нали така?

Да ти прилича на диалог между майка и син, при това не твърде пораснал син? Да, нали? Е, ако разговаряш така със своя любим, то не се учудвай, ако той така и не порасне никога! Истинското възхищение, което може да даде сила и да го вдъхнови за нови постижения, е не похвалата за дадена постъпка, а възхищение от това, което той още не е направил.

Нека това да е нещо, което той току-що е започнал, качество, което искаш да видиш у него. Повярвай в него, в това, което може, а след това той ще ти повярва и ще лети до целта като окрилен.

3. Да бъде домакиня

Жените са най-добре запознати с тази функция. Понякога тя замества всички останали и се превръща в синдром. Тогава ще кажем: всичко е добре, но в умерени количества. От друга страна, мъжът иска да се връща в уютен дом, където е топло, ухае вкусно и го чака красива и приветлива любима. Един мъж трябва да събира сили у дома и да си почива там. Женска грижа в умерени дози плюс вкусна супа и добре изгладена риза творят чудеса!

4. Да бъде жрица на любовта

Сексът не може и не трябва да бъде в основата на отношенията, в противен случай връзката ще бъде лишена от истинската любов. Но той трябва да бъде подправката, черешката на тортата! Всяка дама трябва да обича себе си точно толкова, колкото и мъжа до себе си. Да му дава тези емоции и усещания, от които той се нуждае, за да не бъде съблазнен от други изкушения. Съществува стереотип, че мъжът се поддава на измяна, само поради желанието за секс. Оказва се, не винаги е точно така. Често у любовницата той търси тези чувства, които не получава от съпругата си. Запомни това!

5. Да бъде робиня

Не, не става дума за робство и унижение, а просто мисъл, която се върти в ума на всеки мъж: "Тя ми принадлежи, тя е любимата ми жена и е само моя!" Тя може да привлича погледите на другите мъже, но не и да бъде достъпна за тях. Тя е вярна и предана, но достатъчно ярка индивидуалност! Една жена може да бъде наистина щастлива, само когато на първо място поставя себе си, но и когато принадлежи духовно само на един мъж. В семейна среда, същата тази жена трябва с радост да "служи" на своя спътник, да го разбира и получава подкрепа.

6. Да бъде приятел

Жената-приятел и жената-партньор не е едно и също нещо. Редом до първата мъжът може да бъде себе си, не е нужно да се прави на силен или да използва маска. Той е такъв, какъвто е. В това е ключът. Работата е там, че мъжът е боец по природа. Воин. Но ако войната се води в службата, у дома и навсякъде, той просто губи позиции. Така че една малка почивка е повече от перфектно решение! 

7. Да има самочувствие

Това е жената, с която мъжът се гордее. Гордее се с привлекателната ѝ външност, с това, че тя не обръща внимание на другите мъже и принадлежи само на него. С умението ѝ винаги да бъде винаги възхитителна, винаги да поддържа неговия интерес. Изкуството да събужда у него истинската мъжка природа - на ловеца, завоевателя и победителя. Тази жена има талант да остане привлекателна във всяка ситуация - на първата среща и след десет години брак, в домашна обстановка и на светски събития. В по-дългите връзки жените често се оплакват от охлаждането на чувствата на своя спътник. А това е така, защото на мъжа не му се налага да я печели отново и отново. В края на краищата, жените започват да възприемат връзката като нещо стабилно и непроменливо и често вече не се грижат за себе си. А това никога не е правилното решение!