Социалните медии промениха живота ни ужасно много. Всичко се промени. Макар да има позитивни неща от това, има и доста негативни. Ето как социалните медии пречат на връзката ви.

1. Сравнявате се с останалите

Не се заблуждавайте по снимките в интернет. Понякога нещата, не са такива, каквито изглеждат. Щастието по снимките не е истинско щастие. Не се опитвайте да се сравнявате с никого.

2. Поддръжате връзка с бившия си

Не е нужно да триете бившия си от приятелите, но със сигурност не е добре да разговаряте често с него. Невинния Фейсбук разговор бързо може да прерасне до сериозен проблем.

3. Качвате си провокативни снимки

Понякога дори плажните снимки не са особено уместно нещо за споделяне в социалната мрежа. Нека тези неща са си за вас, а не за целия Фейсбук.

4. Пасивно-агресивни статуси

Не се оплаквайте от половинката си пред целия Фейсбук. Ако имате нужда да изпуснете малко пара, не го правете по този начин.

5. Залепени сте за телефона си

Това е доста очевидно, но просто трябва да се каже. Лесно е технологията да превземе живота ни. Отделяйте повече време за половинката си, а не за смартфона си.

6. Публикувате всичко за връзката си

Хората не трябва да знаят всичко за връзката ви. Не е добре нито за последователите ви, нито за човекът до вас. Обсъдете кои неща не са приемливи за споделяне с останалите.

7. Живеете за лайковете

Вместо да се наслаждавате на живота, се чудите как да публикувате снимка, която да събере най-много лайкове. Преди социалните мрежи, снимките бяха нещо, което да ни напомня за прекрасните моменти. Не живейте за екрана. Живейте за човека до вас.