1. Moдата

Силната жена не се интересува от съветите на женските списания. Не се опитва да е "в крак" с тенденциите, не следва модните течения. Тя следва себе си. И облича това, което обича...

2. Бившият

Силната жена е достатъчно силна, за да остави миналото там, където му е мястото - зад гърба си. И това важи с особена сила за бившия й. Тя не се интересува дали и с кого е започнал връзка, как продължава живота си... Защото е фокусирана върху своя собствен.

3. Грешките

Силната жена не се самообвинява за грешките си, защото знае, че именно те са й помогнали да открие и да добие силата си. Те са я направили това, което е. Те са част от историята й и от пътя й. 

4. Перфектните мерки

Силната жена не се гледа в огледалото с критичност, а с любов и приемане. Тя обича тялото си такова, каквото е. Обича себе си такава, каквато е. Не се опитва да влиза в чужди стандарти и не се сравнява с останалите. Сравнява се само със себе си.

5. Чуждото мнение

Силната жена не търси одобрението на околните, не се опитва да им се хареса и... не се страхува, когато срещне неодобрението и неразбирането им. Тя знае, че не е лъжица за всяка уста... и не се опитва да бъде. За нея е важно да бъде вярна на себе си. Да бъде себе си. 

6. Конфликтите

Силната жена не бяга от конфликтите. Тя изразява смело позицията си. И я защитава. Не се опитва да нарича нещата с други, по-приемливи имена. Не се страхува да е откровена. Тя вярва, че всеки трябва да отстоява себе си. И го прави. Дори когато това значи да обърне останалите срещу себе си.

7. Семейният статус

Силната жена не се страхува да е сама. Страхува се от брак, в който ще се чувства така. Тя няма да направи компромис, просто защото всички го правят. И няма да изневери на това, което й казва сърцето й, защото знае, че това ще значи да изневери на себе си.