1. Тя не се отказва лесно.

Момичето, което се опитва да помогне на всеки, не се предава пред трудностите, а се изправя срещу тях. Бори се с тях. И ги побеждава. Защото знае, че само този, който не се предава, само той успява.

2. Тя вижда най-доброто у теб.

Момичето, което се опитва да помогне на всеки, вижда потенциала ти и вярва в него, дори когато ти не вярваш в себе си. Тя няма да те остави да се предадеш. Ще те мотивира, ще те зарежда с енергия и вяра, ще те вдига. 

3. Тя знае, че най-тъмно е преди изгрева.

Момичето, което се опитва да помогне на всеки, знае, че точно когато ти се иска да се откажеш, точно тогава трябва да продължиш. Защото точно тогава това, което искаш, е на една ръка разстояние от теб. 

4. Тя ще ти помогне да излекуваш раните си.

Момичето, което се опитва да помогне на всеки, ще ти помогне да се изправиш срещу слабостите и страховете си, срещу скелетите в гардероба си, срещу грешките от миналото си. Ще ти помогне да се изправиш срещу тях, да ги приемеш и да (си) простиш. А след това да продължиш...

5. Тя не се страхува от недостатъците ти.

Момичето, което се опитва да помогне на всеки, няма да иска от теб да си перфектен. Защото знае, че перфектни хора няма. И защото знае, че всичко, което намираме за свой недостатък, всъщност ни прави това, което сме. Прави ни себе си. Тя няма да иска от теб да се променяш. Просто ще те насърчава да израстваш.  

6. Тя отваря сърцето ти към останалите. 

Момичето, което се опитва да помогне на всеки, лека-полека ще те променя. Лека-полека ще станеш по-открит, по-чуващ, по-усещащ... и другите, така както себе си. Лека-полека ще те направи по-добър човек.

7. Тя умее да прощава.

Момичето, което се опитва да помогне на всеки, не може да носи дълго време обидата и огорчението в душата си. Тя прощава и ще те учи а прощаваш. Тя разбира и ще те учи да разбираш. Тя обича... и ще те учи да обичаш.

 

Вдъхновено от мрежата... и живота