Няма спор, че през зимните месеци животът ни става по-труден от обикновено, а оцеляването при минусовите температури се оказва сложна за изпълнение задача, за която някак си сме забравили през лятото. Всичко, което ни се иска е просто да си бъдем вкъщи, сгушени в топлата прегръдка на любимия и ако може да не се налага да излизаме изобщо. Ще се съгласиш, че търсейки топлина и сигурност, понякога претопляме домовете си излишно и колкото и това да ни се нрави и да не е проблем в смразяващите дни, със сигурност бихме получили сърдечен удар в момента, в който видим сметката си за отопление.

Добрата новина е, че макар да не можем да попречим на зимата да дойде, можем да се предпазим от замръзване у дома с няколко много прости, но изключително ефективни и изпитани във времето хитринки.

Уютът си има цвят

Предполагала ли си колко голямо всъщност е значението на цветовете за уюта и усещането у дома? А знаеш ли, че можеш да излъжеш и себе си, и околните за температурата в стаята само с помощта на правилните? Точно така – също както синият и тюркоазеният цвят на водата през лятото ни носят психическа заблуда, че се разхлаждаме, въпреки температурата на самото море, която е около и над 27 градуса, така и внимателният подбор на цветовата гама у дома би могла да ни донесе усещане за топлина. Препоръчваме ти да се спреш на т.нар. топли цветове (различни нюанси на есента като кафяво, червено, златисто, кехлибарено, дори оранж, златисто и охра), които създават асоциация със земята и природата, като по този начин мамят ума, че на тялото му е топло.

Погрижи се за себе си

Признай си – когато през зимната ваканция или уикендите те оставяха при баба и дядо едно от най-неприятните неща на света беше да ти наложат да обуеш шушони, а вечер да те завият с родопско одеяло, за да не ти е студено, нали? Но пък колко топличко и хубаво ти беше! Дай нов живот на добре забравеното старо и вместо да настройваш климатика на 28 или парното на максимална степен, затопли тялото си, за да може и умът ти да не мисли за температурата в стаята. Хем ще ти е спокойно и комфортно, хем после плащането на сметката няма да глътне и последните ти спестявания.

Увери се, че домът ти ухае на уют

Какво имаме предвид – също както килима, свещите имат способността да добавят нотка на романтично уединение и да отключват приятни спомени. Запалени вечер те не само ще направят така, че стаята да изглежда още по-гостоприемна и комфортна, но и ще разпространят топлина и приятно ухание навсякъде. Имай предвид, че най-подходящите аромати през студените месеци трябва да наподобяват канела, прясно изпечени бисквитки, портокалови корички, борови клонки или горещ шоколад.

Нещо топличко за сгряване

Гореща чаша зелен чай или благоуханен шоколад винаги е перфектният начин да загрееш тялото си и да повишиш вътрешната си температура, което пък ще те накара да се почувстваш по-уютно. Горещата супичка действа по същия начин, а освен това ще ти напомни за детството, когато мама или баба ти я правеха, когато си останеше у дома, заради поредната дървена ваканция.

Пренареди мебелите си

Не казваме да обърнеш къщата с главата надолу, а само да внесеш малко промяна, която да ти донесе така желания комфорт през зимата. Така, вместо да седиш на дивана до прозореца и отчаяно да се чудиш защо така и не можеш да се сгрееш, премести го в някой по-вътрешен ъгъл на стаята. За още по-голям комфорт декорирай с малки възглавнички и остави плетено одеяло, с което ще можеш да се завиеш, когато решиш да гледаш телевизия или да почетеш книга. И не забравяй да сложиш дебел килим точно пред дивана, за да може и крачетата ти да са на топло. Допълнителна доза уют би внесла допълнителната декорация в лицето на няколко рамки с любими снимки, малко книги, някоя и друга табела с позитивна мисъл, които да те стоплят, когато не ти е чак толкова позитивно и топло на душата. 

Студеното време е идеален повод да се съберем

Навън отново вали, вятърът е повече от сковаващ, ти имаш уговорка с приятелките ти, но нямаш настроение, сякаш те втриса и последното нещо, което искаш е да си покажеш носа навън. Да, позната картинка! Защо не ги поканиш у дома? Е, лошото време може да има и добра страна – покани ги у дома, направи вкусен домашен сладкиш, горещ шоколад и някоя бабина вкусотийка за вечеря. Топлината от печката и ароматът на ястията ще се разнесат навсякъде, което, повярвай ми, ще добави към обстановката още по-голяма задушевност. Когато дойдат и хапнете, пуснете си някой филм и точно като в миналото, когато оставаше да спиш у най-добрата си приятелка, се завийте с топло одеяло и се насладете на вечерта си заедно.

Топка прегръдка за лека нощ

В края на уморителен ден няма нищо по-хубаво от това да се сгушиш в обятията на любимия човек, но когато него го няма, единствено топлото легло би могло да замени донякъде липсата му. Със сигурност обаче си усещала неприятната студенина, която обвива тялото ти в мига, в който си легнеш… Лесно можеш да поправиш и това просто като замениш сатенените чаршафи, които като материя не са най-подходящи през зимата. Замени ги с такива от чист памук или най-добре гъши пух, който загрява в студа. Освен това можеш да се довериш и на онези готини затоплящи термофори (грейки), които не хабят енергия, а работят само с помощта на топла вода. Просто вземи една такава, когато си легнеш и се отпусни спокойно след напрегнатия ден.

Ако някой някога ти беше казал, че толкова малки промени биха ти донесли толкова голяма промяна и то в положителния смисъл, едва ли щеше да повярваш нали? Но ако все пак ти е някак неспокойно и притеснено за това как ще закърпиш семейния бюджет, а и не ти се иска да дадеш всичко, за да погасиш сметките, винаги може да се възползваш от кредит от Cash Credit, който е винаги до теб, когато имаш нужда! Само сега Cash Credit раздава чудесни януарски подаръци, имащи силата да затоплят всеки – 9 кредита до 2000 лв., заплащане на сметките за отопление на 9 от вас и по една скреч карта за всеки с много изненади! Стопли зимата още сега!