Винаги сме я харесвали! На вълни, на големи или по-малки букли, на ситни къдрици – а и как иначе, само погледни Сара Джесика Паркър, Бионсе, Алиша Кийс, Шакира... да изброяваме ли още? Със сигурност и ти си си мислила колко голямо предимство имат дамите с къдрава коса – само измиваш, сушиш и излизаш... Да, ама не е съвсем така и сме убедени, че имаш поне една приятелка, която да потвърди това и да ти разкаже за сложните “взаимоотношения”, които има с непокорната си коса. И не, причината за тях не се крие нито в настроението на времето, нито в това дали Меркурий е ретрограден, или не. 

Представяме ти най-често срещаните грешки, които да се постараеш да не допускаш:

1. Прекаленото миене на косата с шампоан

Не, не казваме да забравиш за него, но имай предвид, че прекалената употреба на шампоан, всъщност може да изсуши къдриците ти, при това значително. Причината се крие в съдържащите се сулфати, които освен че са виновни за пяната, са много агресивни и свалят естествената мазнина от косъма и го дехидратират. Резултатът? Непокорна и много суха коса, за която едва ли си мечтала… Решението е едно - да се снабдиш с по-нежен вариант, чиято деликатна формула няма да утежни излишно къдриците ти и ще им даде влажността, от която се нуждаят. Съветваме те да се довериш на шампоана Frizz-Ease Drem Curls, който възражда, хидратира, подхранва и подобрява естествените къдрици. Резултатът - по-блестящи и стилизирани спирали, в които ще се влюбиш.

2. Упс, не забравяй за балсама!

Знаеш ли, че къдравата ти коса има нужда от много повече грижи, отколкото правата, в това число и хидратация? Използването на дълбоко подхранващ балсам или маска е съществена част от грижата за косата, ако, разбира се, искаш тя да има здрав и блестящ вид. Основното предимство на балсама за коса Frizz-Ease Drem Curls е, че енергизира и структурира къдриците, като едновременно с това ги балансира, подхранва и увеличава блясъка им. Резултатът е по-меки и блестящи къдрици от корена до върха.

Не забравяй и ролята на маската за коса - тази от серията Frizz-Ease Drem Curls е наистина изключителна. Деликатната ѝ формула придава необходимата хидратация и свежест, а от статичното електричество няма и следа. С нейна помощ къдриците ти ще бъдат меки и еластични през целия ден. Всичко, от което имаш нужда, са само 5 минути.

3. Но забрави за четката!

Една от най-често допусканите грешки, която се оказва един от най-големите врагове на красивата прическа. Запомни, че разресването на косата ти и то с четка, всъщност нарушава естествената структура на косъма и разделя къдриците, създавайки неприятен и хвърчащ на всички страни ефект. Съветваме те да използваш широк гребен, който ще намали до минимум вредата от зъбците. 

4. Изхвърли кърпата за коса

Чувала ли си, че използването на традиционната хавлиена кърпа за изсушаване на косата, всъщност абсорбира прекалено много влажност, създавайки много триене и статичност? За да не допускаш тази грешка никога повече, просто вземи някоя стара памучна тениска или кърпа с микрофибърна тъкан, която да поеме само излишната влага. Така косата ти хем ще е суха, хем ще има невероятни и хидратирани къдрици. А ти искаш точно това, нали?

5. Правилното сушене

Знаеш ли, че най-красивите къдрици се получават, когато не използваш сешоар? Точно така – ако не трябва да излизаш, то винаги си позволявай да оставиш косата ти да изсъхне сама. Разбира се, ежедневието ни днес е все по-забързано, което изисква да преминем към вариант 2 - сушене, но с дифузер! 

6. Ръцете долу!

Много дами погрешно мислят, че колкото повече използват пръстите си, толкова по-добре оформена ще бъде косата им. Това обаче, се оказва просто един мит. Вместо да я "мачкаш" с тях, просто я остави така, както дифузерът я е оформил. Същото важи и за времето, когато си под душа. Все пак не искаш излишни заплитания, нали? За перфектен завършек може да опиташ стилизиращия спрей Frizz-Ease Drem Curls, който оформя къдриците и им придава мекота, трансформирайки ги в секси спирали като след фризьор.

7. Избягвай топлината!

Позволи на къдриците си да живеят! Да, знаем, че с помощта на различните маши и преси получаваш винаги перфектен резултат, но ако наистина искаш да имаш здрава и щастлива коса, то опитай се да сведеш до минимум топлинното увреждане. Все пак, ако ти се налага, позволената температура е най-ниската възможна на уреда, който си решила да използваш. 

Е, оказва се, че буйната и къдрава коса не е толкова страшен и сложен за разрешаване проблем, стига, разбира се, да знаеш няколко малки хитрости.

За повече информация посети Фейсбук страницата на John Frieda