Сред другите инвеститори са фонда на шейха на Дубай, една от най-големите телеком групи в света - Etisalat и други.

Вчера (27 септември, 2022) в късния следобед, WIN (Webit Investment Network) обяви първата си инвестиция от 1.8 милиона лева в бъдещия YouTube (Google) - "360 VUZ" компания, финалист от летния сезон на глобалното състезание на Webit - Founders Games.

От вчера, всеки акционер на WIN вече има собственост в най-бързо растящия, световен лидер за съдържание в т.нар. "нов интернет" - Мета Вселена (Metaverse).

Наименованието "нов интернет" не е случайно! Очакванията са към 2030 година виртуалната реалност (метавърс) да стане това, което днес за човечеството е Интернет и да генерира 3 трилиона лева ($1.5 трилиона щ.д.) според официални анализи и прогнози на Прайс Уотърхаус Куупърс - PwC.

Това разбира се е и огромната възможност за "360 VUZ" да се превърне в бъдещия YouTube, Google или Facebook.

"Инвестицията на WIN в световния лидер за 360 градуса съдържание и платформа за метавърс е доказателство за думите ни, че чрез WIN демократизираме достъпа до богатство и възможности за хората, които са наши акционери." каза Пламен Русев във връзка с направената инвестиция късно снощи в пряко включване във Фейсбук: https://www.facebook.com/plamen.russev/videos/793817011858273/

"През 2022 "360 VUZ" ще направи 14 милиона лв. оборот и планира удвояване на приходите си през 2023. Това е изключителен успех и чертае траектория на сериозен ръст в оценката на пазарната стойност на компанията, а от там и на възвращаемостта на нашата инвестиция и много добри новини за парите на всички над 750 акционери на WIN. Вярвам, че предвид недобрите икономически прогнози за следващите години, подобна възможност е стойност, която ние даваме на хората в България и света. Разбира се всяка инвестиция носи риск и това, че аз предпочитам WIN пред това да инвестирам собствените си пари в имоти, други ценни книги, злато или крипто е лично решение." добавя д-р Русев.

Към настоящия момент бързо растящата компания "360 VUZ" е привлякла общо 60 милиона лева ($30M) инвестиции, като 40 милиона лв ($20 милиона щ.д) рунд беше официано затворен вчера с подписа на д-р Пламен Русев от името на WIN.

Важно е да се отбележи, че може би за първи път в света, хора, които са инвестирали дори по няколко лева в акции на WIN получават правото и възможността да станат собственици в подобна бързо растяща компания от световен калибър, която се очаква да увеличава стойността си в много пъти.

За информация другите инвеститори в този рунд са:

- Caruzo Ventures (американски фонд с лидери, донесли 25 пъти историческа възвръщаемост на инвестициите)

- Dubai Future District Fund (фонд, основан от шейха на Дубай - Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum) и редица други.

Сред инвеститорите е и Etisalat Ventures, инвестиционната компания на една от най-големите телеком групи в света - Etisalat с общо над 100 милиона потребители.

Всички те са новите партньори на инвеститорите в WIN. Важно е да се отбележи, че всеки един инвеститор в WIN има абсолютно същите условия, както и шейха на Дубай (и всеки от другите глобални инвеститори в този рунд на 360 Vuz).

WIN направи така (и ще го прави и за напред), че дори и акционер с 1 акция за малко над 1 лев (цена в момента на БФБ) получава еквивалентни условия и права, като мултимилионен инвеститор, който участва с над 12 милиона лева в същия инвестиционен рунд.

Това никога не се е случвало преди и WIN го прави възможно благодарение на дългогодишния успех на Webit и изграденото доверие през последните 15 години, както и мисията ни РЕАЛНО (а не само на думи) да променяме и подобряваме живота на хората . Доверието и глобалната мрежа на Webit и Founders Games са капитала и възможността за достъп до подобни сделки и инвестиции, които WIN споделя с всеки свой инвеститор от България и света.

Повече информация за 360 VUZ и детайли за инвестицията можете да прочетете тук: https://webit.capital/novina.php?id=551

Webit Investment Network (с код WIN) се търгува на Българска Стокова Борса и всеки (без ограничение) може да закупи акции от компанията от Beam пазара на БФБ.