Въпреки че много хора смятат, че децата са съществен елемент от всяко семейство и са важни за всяка жена, днешната статистика показва, че все повече хора не държат да имат деца, не бързат да станат родители или предпочитат да имат само едно дете. Тази тенденция се забелязва особено ясно сред звездите.

Днес ще ви разкажем за 8 прочути дами, които така и не са станали майки, но не съжаляват особено за този избор.

1. Дженифър Анистън (48)

Въпреки че пресата не я оставя на мира и всяка седмица съобщава, че актрисата е бременна, всъщност Анистън не държи да има деца. В множество интервюта тя споменава, че децата не те определят като личност и не възнамерява да се поддава на социалния натиск, според който трябва да имаш деца на всяка цена. В момента тя е щастливо омъжена за актьора Джъстин Теру (45) и се чувства така, сякаш отново е на 30 г.

2. Челси Хендлър (42)

Известната комедийна актриса казва, че не мисли, че някога ще има деца и това изобщо не я притеснява. През 2011 г. тя споделя, че е преживяла спонтанен аборт, когато е била на 16 г., и това завинаги я е белязало и я е убедило да не става майка.

3. Ким Катрал (60)

Познавате ли хора, които се чувстват неудобно в компанията на деца и не знаят как да се държат с тях? Е, актрисата от „Сексът и градът“ е една от тях. В много интервюта Ким споделя, че никога не е искала да бъде майка и така и не се е почувствала готова за такава крачка. Тя признава, че обича децата, но в малки дози, и че първоначално се справя добре с тях, но накрая винаги ѝ докарват главоболие.

4. Мариса Томей (52)

Актрисата, която спечели „Оскар“ през 1992 г., многократно е споделяла, че не смята за редно на жените да се вменява задължението да станат майки. Никоя жена не е длъжна да стане майка само защото е жена, казва Мариса Томей и допълва, че въпросът е много по-комплексен. Мариса никога не се е омъжвала и никога не е искала да създаде семейство.

5. Рене Зелуегър (47)

Въпреки че в последния филм нейната най-запомняща се героиня – Бриджит Джоунс, стана майка, животът на самата Рене е много различен от този филмов сценарий. Тя многократно е казвала, че традиционната представа за жената не ѝ подхожда и тя няма „амбицията“ да стане майка. Никога не го е разгледала като вариант и никога няма да го направи.

6. Камерън Диас (44)

Въпреки че актрисата е омъжена за музиканта Бенджи Мадън (38) от известно време и всеки ден се появяват слухове, че двойката чака дете, Камерън Диас признава, че съвсем съзнателно е избрала да няма деца. Тя казва, че животът ѝ е чудесен и не държи в него да присъстват деца.

7. Хелън Мирън (77)

Въпреки възрастта ѝ, Хелън Мирън изглежда страхотно, а кариерата ѝ в момента се развива чудесно. Актрисата е омъжена от 20 години, но признава, че майчинският инстинкт така и не се е пробудил в нея. Тя винаги е била фокусирана върху кариерата си и казва, че децата не представляват интерес за нея. Въпреки това споделя, че някога е смятала, че едно дете би било дар от съдбата за нея, но тя така и не забременява и не прибягва до други решения да стане майка – осиновяване или инвитро, просто приема, че не ѝ е писано, а и не държала да става майка на всяка цена.

8. Доли Партън (71)

Легендарната кънтри певица споделя, че в нея така и не се пробудило желанието да стане майка. Тя разказва, че е израснала в много голямо семейство и има много племенници, което ѝ е напълно достатъчно. Освен това да не забравяме, че тя е кръстница на няколко деца, едно от които е Майли Сайръс.