Да излизаш на срещи на 40 е нещо, което много жени намират за ужасно, но всъщност може да бъде много забавно. Всичко зависи от начина, по който гледаш на нещата. Твоето отношение към тези занимания ще се отрази пряко на преживяванията. И докато срещите, когато си на 20, са забавни и пълни с оптимизъм, на 40 някак този оптимизъм започва да изчезва.

Но да бъдеш на 40 и да ходиш по срещи има и своите предимства. Вече си напълно наясно със себе си, знаеш какво искаш и не си склонна на толкова компромиси, както когато беше на 20. Можеш да изпиташ всички онези прекрасни любовни емоции, но този път те са подплатени с доза мъдрост и сериозност. Увереността ти е на много високо ниво и много по-трудно можеш да попаднеш в капана да манипулациите.

И така, ако си на 40 и ти предстои сблъсък със света на срещите, ето какво да направиш, за да бъде той приятен и изпълнен със забавни емоции, а не напрегнат.


1. Дефинирай ясно целите си

Когато започнеш да излизаш по срещи, добре е да знаеш към какво точно се стремиш. Искаш просто забавление? Или сериозна връзка и може би брак? Ако искаш просто да се забавляваш, направи го. Но ако искаш нещо по-сериозно, а мъжът, когото срещнеш, не търси обвързване, просто продължи към следващия.

2. Първо "напълни" чашата на щастието си

Ако се чувстваш празна отвътре, изтощена и нещастна, значи не си готова за срещи. Преди да станеш, трябва да се погрижиш щастието да присъства ежедневно в живота ти. Ако си мислиш, че срещите и някой нов мъж са това щастие, грешиш. Да, един мъж иска да направи жената до себе си щастлива, но това съвсем не означава, че е единственото хубаво нещо в живота ти. Затова, преди да започнеш да излизаш отново, погрижи се за себе си. Прави нещата, които обичаш. Напълни чашата на щастието си, за да може когато излезеш с нов мъж, той да види една красива, щастлива и независима от мъжко внимание жена.

3. Не се опитвай да запълниш празнина

Ако наскоро си се разделила с мъжа до себе си, не се опитвай веднага да запълниш празнината, която той е оставил, с нов. Това ще натовари новата ти връзка с проблемите от старата и вероятността да не се получи нищо хубаво е много голяма. Вместо това просто се отпусни и остави нещата да се случват. Нямай големи очаквания. Така, ако нищо не се получи, няма да си толкова разочарована, а ако се получи нещо по-красиво, ще бъдеш изненадващо възнаградена.

4. Не се впускай в това начинание прекалено бързо

Ако си свободна от кратко време, не бързай да се впускаш в случайни срещи с нови мъже. Дай си време. Време, което да отделиш за себе си, за да се възстановиш от изминалата връзка. Не конкретизирай с определени срокове. Просто се отпусни и се фокусирай върху собствените си желания. А когато дойде правилният момент, можеш отново да покажеш на света страхотната си същност.

5. Бъди себе си

Не се опитвай да бъдеш някой друг, да изглеждаш като друг или да се държиш по различен начин. Покажи истинската си същност. Така, освен нея, показваш, че си уверена, наясно със себе си и доволна от живота си. В крайна сметка, търсиш мъж, който да се впише в него, а това няма как да стане, ако прикриваш истинската си същност. От друга страна, когато покажеш, че нямаш проблеми с недостатъците си, ще накараш мъжа да се отпусне и също да се разкрие пред теб. Всички си имаме странности. Именно те ни правят това, което сме – страхотни хора.

6. Бъди любопитна

Любопитството е една от най-забавните женски черти. Затова вместо да се чудиш дали той ще те хареса, просто прояви това любопитство по време на срещата ви. Не се притеснявай да го разпитваш за миналото, бъдещето, настоящето му. Не се страхувай да му задаваш неудобни въпроси.

7. Промени мисленето си

Много жени си мислят, че след определена възраст няма как да намерят свестни мъже. Ако и ти смяташ така, добре е да помислиш отново и да промениш този начин на мислене. Именно той ти пречи да се свързваш със страхотните мъже, които са някъде там. Истината е, че има много добри мъже на средна възраст, които ще се радват да срещнат жената на живота си. Но докато не вярваш в това, няма да имаш успех с намирането на такъв.

8. Погледни срещите от веселата им страна

Когато минеш определена възраст може би си мислиш, че срещите стават напрегнати, неприятни и дори изтощителни. Спри да мислиш по този начин. Погледни срещите от веселата им страна. Имаш възможността и най-вече свободата да избираш с кого да излизаш, да се срещаш с нови хора и да говориш на различни теми, да се развиваш. Така погледнати, срещите са един страхотен начин да прекараш вечерите си, вместо да седиш на дивана вкъщи.