Много хора твърдят, че действителността не е като приказките, но има истински истории, които оборват това твърдение. В текста ще прочетете за 8 съвременни пепеляшки, които буквално са открили своя принц.

Катрин, херцогиня на Кеймбридж

Принц Уилям, херцог на Кеймбридж, и Кейт, обикновено момиче, се срещат през 2011 г., докато и двамата учат в университета „Св. Андрюс” в Шотландия. Катрин и Уилям стават приятели през първата им година. Но да бъдеш „приятелка” на един принц не било лесно за Катрин – тя се изчервявала, пребледнявала, заеквала. Но след време притеснението преминало, дори нещо повече – Катрин убедила Уилям да не напуска университета, както той възнамерявал. Пресата започнала да коментира връзката им през 2004 г., когато се появяват снимки на двамата заедно. Връзката им не е била перфектна – няколко пъти се разделяли и събирали. Но любовта възтържествувала и те обявяват годежа си през ноември 2010 г., а през април 2011 г. се венчават в Уестминстърското абатство. Церемонията е предавана на живо по телевизията и е следена от милиони души по цял свят.

Летисия, кралица на Испания

Бъдещата кралица на Испания произхожда от семейство на журналист и медицинска сестра. Повлияна от баща си, тя също мечтаела да стане журналист. Преди да срещне Фелипе, Летисия била омъжена в продължение на една година и имала успешна журналистическа кариера. Двамата се запознават в Галисия, където Летисия снима репортаж. Въпреки че се влюбила в него от пръв поглед, Летисия прибегнала до няколко женски хитрини и не се съгласила да излезе на среща с него – Фелипе трябвало да бъде търпелив. В резултат на неговата упоритост, те се венчали през 2003 г., а церемонията е гледана от 1,5 милиарда зрители.

Шарлийн, принцеса на Монако

Плуването може да ти донесе не само златни медали от престижни турнири, но и място в кралския дворец. Така се случило с Шарлийн Уитсток, която срещнала принц Албер II. Първата им среща се състояла през 2000 г. на състезание в Монако. Втората е 6 години по-късно на състезание в Турин. Тогава медиите започват да коментират връзката им. Но те обявяват взаимоотношенията си през 2011 г.

Мери, принцеса на Дания

Спортът събира и Мери, дъщеря на учител, и принцът на Дания Фредерик. Те се запознават през Летните олимпийски игри през 2000 г. И двамата са в бар в Сидни и Фредерик е впечатлен от красивата Мери. Интересното е, че тя не разбира с кого разговаря тогава, защото той се представя просто като Фред. След това Мери не се поколебава да напусне родината си, първо се мести в Париж, а след това в Дания. Но това не е краят на компромисите, които трябва да направи, за да стане принцеса на Дания, Мери трябва да се съгласи на няколко условия – да се отрече от австралийското си гражданство; да напусне презвитерианската църква и да стане част от лутерианската датска църква; да владее отлично датски и да не предявява никакви права върху децата си при евентуален развод.

Сара, принцеса на Бруней

Също като Уилям и Кейт, принцесата на Бруней среща любовта между стените на образователна институция. Тя го среща, когато е все още в училище. Запознават се благодарение на общ познат, женен за нейна съученичка, той споменава пред принца, че съпругата му има много красива приятелка и урежда срещата им. По това време Сара, дъщеря на чиновник, е привлечена от морската биология, но съдбата се намесва. 17-годишната Сара се венчава за 30-годишния принц на Бруней - Ал Мухтади Биллах Болкиах.

Теси, принцеса на Люксембург

Теси става принцеса на Люксембург през 2009 г., но още преди това е женена за кралската особа принц Луи. Сержант Теси Антъни и принцът се срещат в Косово. Скоро очакват дете, което се оказва огромен скандал, защото на членовете на кралската фамилия е забранено да имат извънбрачни деца. След раждането на сина им, Теси и Луи се венчават, но Луи трябва да се откаже от трона. Така че Теси не получава никаква титла. След известно време се ражда и вторият им син. През 2009 г. кралското семейство предприема голяма крачка и щастливият дядо решава да признае брака на сина си и Теси става принцеса на Люксембург.

Мете-Марит, принцеса на Норвегия

Тя е родена в обикновено семейство на журналист и банкер. Преди да стане принцеса, Мете-Марит работи като сервитьорка и консултант в магазин за дрехи, свързвана е с употребата на наркотици, живяла е с престъпник и става майка на син. Принц Хаакон среща Мете-Марит през 1999 г. на музикален фестивал. Сватбата била под въпроса, заради бурното минало на булката, но принцът поставил ултиматум – или сватбата, или се отказва от трона – и двамата влюбени минали под венчилото.

Рания Ал-Абдулах, кралица на Йордания

След като ѝ отказват повишение, Рания решава да пробва късмета си в друга банка. Но за момичето от обикновено палестинско семейство късметът идва не под формата на нова работа, а в лицето на бъдещия ѝ съпруг. В офиса на банката Рания среща Абдулах, синът на краля на Йордания. Познанството преминава в силна любов и двамата се женят, а сега се радват на четири деца.

И за финал – един малък бонус!

Даниел, принц на Швеция

Историята на Виктория, принцеса на Швеция, и Даниел е историята за Пепеляшка, но с разменени роли. Даниел, фитнес треньор, решава да отвори своя собствена фитнес зала, която се превръща в голям успех. Виктория е една от честите посетителки. Двойката е трябвало да изчака 8 години преди бащата на Виктория, крал Карл XVI, да се съгласи. През 2010 г. те получават одобрението му и най-накрая успяват да застанат пред олтара.

Както виждате, действителността е изпълнена с истории от приказките. Важното е да вярвате, все пак никога не знаете какво ви очаква утре.