Възрастните не говорят толкова за важните неща в живота и ето защо понякога се разочароваме, когато пораснем. Разбираме, че животът не е такъв, какъвто са ни го представяли в училище. В света не царува само доброто, уравненията по математика не ни трябват.

Събрахме няколко истини, които много от нас разбират прекалено късно.

1. Богатството и влиянието често се наследяват

Всяко година списание Форбс прави списък с най-богатите и влиятелни хора на планетата. Повечето от тях са наследили това от родителите си или са сключили брак с правилния човек. 

Идеята, че абсолютно всеки може да забогатее, е една красива мечта. Не казваме, че е невъзможно, но когато нямаш основа е много по-трудно.

2. Мъжете и жените разбират приятелството различно

Мъжете приемат своите приятелки като потенциален партньор. Те инвестират в потенциално бъдеще, смятайки, че това ще се случи.

Жените приемат своите приятели като помощници и рамо, на което да се опрат. Ние невинаги приемаме отсрещния човек като нещо повече от приятел. И тук се проявява известното на всички явление „friend zone”, заради което много мъже не стигат до любовна връзка с жената.

3. По-добре е да си песимист, отколкото оптимист

В миналото не е било така, но според нови проучвания положителния подход не би довел до нови и хубави неща. Ако тръгнеш с усмивка към някакво предизвикателство, шансът да се провалиш е много по-голям. В живота понякога всичко се обръща. Ето защо не стой само и не планирай много далеч в бъдещето.

Понякога малко негативен поглед над нещата не е излишен.

4. Младите родители са по-нещастни от двойките без деца

Младите родители са 2 пъти по-нещастни от двойките, които още нямат деца. Ако бременността не е планирана, то този ефект се засилва.

Интересното е, че шансът за развод намалява. Макар и всяка трудност, родителите смятат децата за най-голямото щастие.

5. Понякога трябва да си егоист във връзката

Партньорите трябва да правят компромиси във връзката, но понякога всичко, от което имате нужда, е време за себе си.

Не се фокусирай само върху половинката си, а и върху себе си, защото си вредиш. Трябва да поддържаш самочувствието си и да си щастлива.

7. Да си веган, да използваш електрическа кола и да намалиш употребата на пластмаса няма да помогне за спасяването на планетата

Веганството не помага по абсолютно никакъв начин на планетата. Отглеждането на плодове и зеленчуци също често вреди на почвите, защото растенията се пръскат с различни препарати.

Колите на ток използват литиеви батерии, които са опасни за природата. Например, ако една такава кола се запали, ще бъдат похабени много литри вода и други вещества.

Повечето инициативи имат полза за някого – най-вече за хора, които продават някакви стоки.

8. 8-часовия работен ден е непълноценен

Според експерти през работния ден сме продуктивни само по 3-4 часа. През останалото време работата невинаги се получава. Това се дължи на концентрацията, която често изчезва.

9. Мъжете изневеряват повече от жените, но в определена възраст

По принцип жените изневеряват, колкото мъжете, както и лъжат повече, но с напредване на възрастта шансът мъж да го направи се увеличава. Възрастта, в която това се случва, е 60.