Ако все още толерираш порязванията, пропуснатите петна, раздразнените участъци и други не толкова идеални резултати, може би е време да промениш отношението си и да вземеш под внимание няколко неща още следващия път, когато посегнеш към самобръсначката. Лятото е почти тук и знанието за тези хитринки ще ти осигури максимална гладкост и увереност, че ще изглеждаш наистина зашеметяващо в любимата си рокля. Затова позволи ни да ти ги разкрием, защото сме сигурни, че едва ли някой някога ти е казвал колко важни са те всъщност:

1. Не ексфолираш

За перфектен резултат винаги се уверявай, че си ексфолирала кожата си предварително. Това ще ти помогне да се отървеш от мъртвите клетки, които биха могли да попречат на бръсненето, ще подобриш кръвообращението и резултатът от процедурата ще бъде по-дълготраен. За по-голям ефект би могла да заложиш и на душ гел с ексфолиращи частици, който да използваш ежедневно, но се увери, че те не са прекалено агресивни към кожата ти.

2. Пренебрегваш пяната

Да, знаем, че по-лесно от това да посегнеш към сапуна няма, но се опитай да изградиш навика винаги да използваш пяна за бръснене. Тайната на действието ѝ се крие в това, че докато сапунът изсушава кожата ти, тя ѝ осигурява онази хидратация, която е от съществено значение за гладко избръснатите крака, към които се стремиш. Съветваме те да опиташ нежната пяна за бръснене на Batist, която е специално разработена за дамската кожа. Ефективността ѝ се крие в активните съставки Алантоин, Д-Пантенол, Витамин Е, които овлажняват кожата в дълбочина и редуцират дискомфорта сигурява при бръснене.

3. Използваш хавлия след душ

Хайде признай си, дори и ние сме го правили! Оказва се обаче, че след бръснене е най-добре да избягваш подсушаването с хавлия, тъй като пристискането на прясно избръснатата кожа може да предизвика голямо дразнение. А ти не искаш зачервявания и рани, нали?

4. Не използваш перфектния за кожата си продукт

Както всяко нещо, което правиш за себе си и което е свързано с грижата за ослепителния ти външен вид, и тук е добре да знаеш кой продукт действа най-добре на деликатната кожа на краката ти преди да купиш просто нещо ей така. Обърни внимание на това какъв тип е кожата ти и ако е суха и раздразнителна, то стой надалеч от продукти, съдържащи алкохол и силни аромати. Опитай гела за бръснене и измиване, който едновременно овлажнява, защитава и почиства кожата ти, оставяйки я хидратирана, еластична и нежна след процедурата. Обещаваме ти, че ще останеш очарована!

5. Повтарянето на определена зона не гарантира по-добър резултат

Толкова е просто – ако се налага да повтаряш по два или повече пъти даден участък, определено се налага да смениш ножчетата. Прокарай бръснача от долната част на пръсеца до самия край на бедрата, след което провери с ръка дали всички косъмчета са премахнати – ако това е така, поздравления, вече си една стъпка по-близо до най-гладките крака!

6. Да, има такова нещо като "правилна самобръсначка"

Намирането на правилния бръснач е една от първите стъпки за укротяване на тревожността, когато става дума за гладка кожа. Точната самобръсначка за теб е онази, която е леко заоблена, с въртяща се глава и мека дръжка за по-удобно сцепление, особено в по-трудните участъци като коленете и глезените. Наличието на повече остриета (3 или 4) също е от съществено значение и гарантира, че няма да ти се налага да повтаряш по няколко пъти дадена зона. Увери се също така, че сменяш достатъчно често самите остриета, за да не допринесеш за по-сериозни следи от наранявания, зачервявания и бактерии, които могат да ти причинят неприятни инфекции.

7. Бръснеш само в едната посока

Макар и да си мислиш, че има само един правилен начин за премахване на косъмчетата, който е по посока, обратна на растежа, ще ти кажем, че това съвсем не е така. За винаги перфектен резултат трябва да следваш тези две стъпки: първо мини по посока на растежа, а след това и срещу него. Само по този начин би могла да се сдобиеш с гладка кожа, а рискът от обръщане на косъмчетата навътре ще е избегнат. За да удължиш ефекта от процедурата можеш да се довериш на крема Slow Hair Growth, който забавя порастването на космите и постепенно намалява честотата на епилиране. Тайната се крие в активните му съставки Алантоин, Глицерин, Уреа, които действат в няколко посоки – от една страна подпомагат регенерацията и отстраняването на мъртвите клетки, задържайки влагата и поддържайки кожата гладка и нежна, а от друга - забавят растежа на космите, облекчават раздразненията и успокояват кожата след бръснене. Вложеният Capislow забавя растежа на космите, като потиска делението и образуването на нови космени фоликули.

8. Забравяш за ключовата роля на хидратацията

Да, мила, крачетата ти също имат нужда от хидратация! Особено след бръснене, когато е напълно нормално кожата ти да бъде по-чувствителна и податлива към различни раздразнения. Така че още в първия момент, в който усетиш неприятната сухота, подари им малко нежност с овлажняващ лосион, който ще спомогне да се намалят шансовете за врастнали косъмчета и евентуални обриви. Убеди се преди това, че той не е мазен, но и осигурява правилното количество влага за перфектен вид. Нашият съвет е да се довериш на дълбокохидратиращo oлио или лосион за след депилация, които ще помогнат на кожата ти да възвърне естествената си нежност и ще намалят риска от обърнати косъмчета.

9. На последно място, но не и по значение

Още един съвет, който ти даваме от личен опит и в чието действие сме се убедили с течение на годините – остави бръсненето за накрая. Да, разбираме те, че искаш възможно най-бързо да свършиш и това, но експертите съветват да изчакаш поне 10-15 минути преди да преминеш към тази процедура. Отпусни се, вземи си дълъг и горещ душ (или вана), увери се, че кожата ти максимално се е успокоила и едва тогава премини към бръснача. Топлината и парата спомагат да се отворят фоликулите и да се омекотят косъмчетата, което гарантирано ще направи и бръсненето много по-лесно и без риск от излишни нерви.