До Коледа няма много време. След като вече сте украсили елхата, е време за любимите коледни филми, за да си създадете истинско празнично настроение.

За да ви помогнем за вълшебна атмосфера веднага, събрахме 9 изключителни коледни ленти, които вероятно още не сте гледали или може би просто сте забравили за тях. Ако ви е писнало да гледате едни и същи филми, определено ще харесате списъка ни.

1. „Коледна бъркотия“ (2013)

Тази уютна история е създадена за тези, които обичат да гледат филми за доброто, докато са увити в меко одеяло и пият горещ шоколад. На Коледа момиче на име Алис ще се срещне с родителите на годеника си. На летището тя се сблъсква с много различни предизвикателства и препятствия: багажът ѝ се губи и телефонът ѝ се чупи. За щастие, среща непознат на име Мат и внезапното запознанство се превръща в невероятно приключение.

2. "The Princess Switch" (2018)

Това е прекрасен филм за тези, които искат да имат романтична атмосфера на Бъдни вечер. Херцогиня Маргарет и обикновената Стейси от Чикаго са като две грахчета в шушулка. Невинната идея за размяна на местата се превръща в подарък от съдбата (с помощта на малко магия, разбира се).

3. "Бебето на Бриджит Джоунс" (2016)

Изминаха 12 години, откакто за последно видяхме любимата си Бриджит Джоунс на големия екран. Тя няма вече проблеми с наднорменото тегло, кариерата ѝ започва, но не би била Бриджит Джоунс без суперсилата си да се вкарва в глупави ситуации. Този филм е лек и забавен и ако харесвате топли и вмоционални истории с щастлив край, точно от това се нуждаете.

4. "Човекът, който измисли Коледа" (2017)

След като се сблъсква с липсата на вдъхновение и финансови проблеми, младият английски писател Чарлз Дикенс, въпреки отхвърлянията на издателите, решава да напише и издаде книга, озаглавена „Коледна коледа“. По-късно тя се превръща в символ на прошка, милосърдие и любов. Тази трогателна история е за вярването в мечтите и за това как се създават коледни чудеса. И стотици години след това тези чудеса все още ни карат да правим добри неща и никога да не се отказваме.

5. „Рождество Христово“ (2009)

След като губи източника на радост в живота си, учителят в началното училище Пол Мадънс (Мартин Фрийман) е помолен да създаде коледна игра и започва работа със странния асистент, господин Попи (Марк Уотън). Нещо повече, за да дразни стария си приятел, известен режисьор на детска игра, Пол твърди, че хора от Холивуд ще дойдат да се насладят на неговото представяне. Лъжата се разпространява из града твърде бързо и се превръща в проблем, но по-късно се оказва, че това е само началото на една прекрасна коледна история.

6. „Коледните хроники“ (2018)

Теди и Кейт са брат и сестра, които решават да запишат пристигането на Дядо Коледа, за да докажат, че той съществува. Дръзката идея се превръща в невероятно пътешествие, чиато цел е да спасят Коледа, заедно с Дядо Коледа, елфите му и летящите северни елени. Това е наистина лек, мил и дори образователен филм, който определено трябва да гледате с цялото си семейство преди Коледа.

7. „Рицар преди Коледа“ (2019)

Това е лека романтична комедия, която ще изпълни сърцето ви с любов, радост и усещане за магия. Средновековният рицар, сър Коул, случайно се озовава в модерния свят, където се среща с учителка на име Брук. Според нея Коул страда от амнезия и тя се опитва да му помогне. Брук няма представа, че той е принцът, когото чака цял живот.

8. „Замръзналото кралство II“ (2019)

Това е невероятно красив анимационен филм за цялото семейство, който може да ви накара да забравите за ежедневните си неприятности и да започнете да вярвате отново в любовта, приятелството и магията. В тази нова глава Елза трябва да тръгне на опасно пътуване, за да спаси своето кралство. Тя е придружена от екипа на мечтите си: сестра си Анна, гаджето ѝ Кристоф, еленът Свен и веселият снежен човек Олаф.

9. „Последната Коледа“ (2019)

Ето една нова романтична комедия и една от най-очакваните коледни премиери тази година. Прекрасно изпълнение на тандема чаровната Емилия Кларк и Ема Томпсън, която играе майката на главния герой. Добрият хумор и легендарната песен Last Christmas са основните причини да отидете на кино по празниците.

Гледали ли сте вече някой от тези филми?