Хората имаме сетива, които ни подсказват, когато сме в опасност.

За съжаление, не всичко може да бъде предсказано. Това важи за ежедневните ни навици, които се оказва, че са вредни за здравето ни.

Ние останахме изненадани за част от тях, убедете се сами!

1. Пиенето от пластмасова бутилка

Пластмасата е вредна за човешкото здраве. Компонентите на бутилката могат да намалят фертилността, да увеличат мазнините и да предизвикат множество заболявания. Бутилките са най-опасни за децата.

2. Използване на химическо чистене

Химическото чистене е процес, при който се използват опасни химикали. Случва се те да останат по дрехата, а това повишава шанса от респираторни заболявания, раздразнения на очите, главоболия, замайване и проблеми със зрението.

3. Задържане на кихането

Никога не се спирай, ако искаш да кихнеш. Ако го задържиш, можеш да навредиш на тъпанчетата, защото въздухът е изпратен към ушите. То може да доведе и до още проблеми като кървене от носа и спукване на тъпанче.

4. Парфюми, пълни с химикали

Много парфюми са пълни с токсични съставки, които компаниите пазят в тайна. Те могат да създадат проблеми с дишането, хормоните, както и да предизвикат повръщане. В най-лошия случай може да се появи натравяне с тях и рак.

5. Изстискване на пъпки

Изстискването на пъпки е вредно, то дори може да остави белези. Има област на лицето, където има нерви, свързани директно с мозъка. Ако се създаде инфекция, тя може да доведе до проблеми с нервната система, зрението, парализа, менингит, а и смърт. Ако имаш голямо желание да го направиш, нека ръцете ти са заети с нещо друго, за да се разсееш.

6. Козметика със синтетични съставки

Важно е да знаеш какво съдържа козметиката ти и колко вредна може да е тя. Тези компоненти предизвикват раздразнение на кожата, а дори и рак.

7. Не сменяш възглавницата

Всяка нощ тя абсорбира кожа, коса и мазнините, които отделяш. Ако тези неща се наслоят, може да се образуват алергии.

8. Премахването на космите в носа

То може да предизвика раздразнение на кожата. Ако го правиш, отслабваш имунната си система, а това води до по-лесно разболяване.

9. Консумацията на опакована храна

Опакованата храна съдържа много по-малко хранителни вещества от свежата. Много от вече готовите продукти образуват карциногени, защото са сготвени при много високи температури. Съставките им повишават риска от диабет.