Любовта е сложна и понякога изключително трудна.

Ако се чудите дали някой изпитва чувства към вас, има начини да го разберете. Те са свързани с навици, движения и пози, които на пръв поглед са незабележими, но са много полезни.

Представяме ви 9 признака, които разкриват, че някой има чувства към вас:

Ако някой се опитва да седи близо до вас, значи ви харесва

Когато някой общува с човек, който харесва, се стреми да премахне всички физически бариери, които ги отделят - чаши, чинии, торби, възглавници и други.

Например, ако човек постави чашата си между себе си и вас, тогава в общуването му няма романтична или приятелска нотка.

Личното пространство е свещено, но тези, които ви харесват, нарушават границите му

Подсъзнателно хората са склонни да са по-близо до тези, които харесват и спазват дистанция от тези, които не са им симпатични. Тази поведенческа черта се свързва с желанието да се защити личната територия от хищници.

Когато разговаряте, краката му сочат във вашата посока

Един от безпогрешните сигнали е посоката на краката. Ако човек говори с някой друг, а краката му гледат директно към вас, тогава подсъзнателно той иска да асе доближи.

Повдигнатите вежди не показват само изненада

Когато някой изпитва чувства към вас, неволно повдига вежди, когато ви види. Колкото по-силни са чувствата му, толкова по-повдигнати ще са веждите му. 

Ако някой седи до вас с прекалено прав гръб, най-вероятно се опитва да привлече вниманието ви

Когато общуват с интересна за тях жена, мъжете са склонни инстинктивно да изправят гърба си и дори леко да се облегнат назад. Така се показват във целия си блясък и стават малко по-високи.

Ако някой никога не ви прави комплименти, изпитва нещо към вас

Много хора не правят комплимент на тези, които харесват. Според тях те изглеждат толкова съвършено, че не е нужно да им се напомня.

Ако се разхождате с някой, погледнете на какво разстояние е от вас

Ако човекът, която ви интересува върви пред вас означава, че не го интересувате. Ако се движи успоредно е заинтригуван от вас.

Обърнете внимание колко често човек мига

Когато човек не харесва някой, с когото разговаря, той неволно ще затвори очи. Клепачите за него ще послужат като вид преграда, която ще му помогне да се предпази от нежелан човек. Ако мига рядко, значи ви харесва.

Позицията на ръцете издава много

Мъжете са склонни да разкриват своите слабости пред жените, които харесват. Един от начините за ненатрапчиво демонстриране е поставянето на ръце на хълбоците. Жестът може да изглежда арогантен и дори заплашителен, но обикновено означава, че някой ви харесва.