Известните дами полагат много грижи за външния си вид и постоянно се тревожат за фигурата си, затова и често прибягват да специални хитринки, с които бързо влизат във форма.

Тъй като лятото ей сега ще дойде, сигурно и вие се чудите как да влезете във форма. Е, отговорът е прост (макар и трудно приложим): здравословно хранене и повече упражнения. Просто от любопитство ще ви запознаем и с триковете за отслабване на 9 звездни дами, но не ви препоръчваме да ги следвате, без да сте се консултирали със специалист.

Мадона: Диетата на върколака

Диетата на върколака е вид гладуване, което следва лунния календар. Принципът на тази диета е, че по време на пълнолуние и новолуние трябва да приемате само течности в продължение на 24 часа.

Според някои Луната влияе както на метаболизма ни, така и на водния баланс в тялото ни, а по време на пълнолуние и новолуние очистването от токсини е най-силно, или поне така твърдят феновете на тази диета. Хора, които я спазват, казват, че можете да свалите 2-3 кг на ден.

Рене Зелуегър: Ледени кубчета

Един от триковете на актрисата е да яде ледени кубчета. Същият ефект може да бъде постигнат и с много студена вода. Този трик действа, защото тялото изразходва допълнителна енергия, за да затопли приетата вода, което забързва метаболизма. Когато ядете ледени кубчета, не приемате никакви калории, а тялото ви изразходва повече енергия.

Но не тичайте към хладилника! Вярно е, че ще изгорите няколко допълнителни калории, но по този начин няма да отслабнете значително. Актрисата твърди, че прибягва до този трик, когато иска да убие глада и когато ѝ се яде нещо вредно. Този трик обаче работи за кратко и не може да заблуди мозъка ви толкова ефективно – за да се чувствате сити за по-дълго, ви трябва истинска храна.

Лейди Гага: Уиски

Не сме и очаквали скучни трикове от провокативната певица. Лейди Гага признава, че често е във фитнеса и обожава да пие уиски, а какво по-хубаво от това да съчетае двете дейности! „Много обичам да пия уиски по време на упражнения. Освен това тренирам всеки ден, така че често съм в залата с махмурлук“, казва тя, а режимът, който спазва, определя като „пиянска диета“. Е, като оставим настрана алкохола, от който не се отслабва, певицата прави много йога и тренира усилено във фитнеса.

Миранда Кер: Кокосово масло

Два месеца след като роди първото си дете (Флин Блъд от актьора Орландо Блум), Миранда Кер вече беше готова да се снима по бельо за различни модни кампании. Сякаш изобщо не е била бременна! Една от нейните тайни е кокосовото масло, което наистина има благоприятен ефект върху кожата и косата. Миранда го използва и при готвене, защото смята, че забързва метаболизма. Не сме сигурни за последното, но то определено е по-полезно от други рафинирани мазнини, така че ви съветваме и вие да го използвате.

Сара Мишел Гелър: Зелевата супа

Принципът на диетата със зелева супа е, че ядете зелева супа на корем и почти нищо друго. Сара прибягва до този метод преди важни публични събития и твърди, че може да свали 5 кг за седмица. Ние честно казано не ви препоръчваме тази диета, защото най-вероятно ще си върнете всички килограми, когато започнете да се храните нормално.

Хайди Клум: Английска сол

Моделът Хайди Клум си взима вана с английска сол преди важни събития. Тази сол е богата на магнезий, който намалява натрупания стрес, а сулфатите в нея помагат на тялото да изчисти токсините, като междувременно нивата на серотонина се вдигат. Смята се, че такава процедура може да помогне при мигрена, да подобри съня или да намали чувството за безпокойствие.

Според Клум такива вани помагат и при задържане на вода и след тях звездата се чувства много по-слаба и лека.

Дженифър Лопес: Етерични масла

Ароматерапията е позната на човечеството от хилядолетия, а етеричните масла се използват като лекарство от най-дълбока древност – хората ги вдишват, мажат се с тях, дори си ги инжектират. Дженифър Лопез е фен на първия метод – вдишването, и тя е убедена, че етеричното масло от грейпфрут намалява чувството за глад и ѝ помага да остане във форма.

Меган Фокс: Ябълков оцет

Ако имате някакъв проблеми с черния дроб или стомаха, не пробвайте триковете на Меган Фокс! Звездата е майка на три деца, но все още изглежда великолепно. Тя твърди, че трикът, който я поддържа стройна и около 50 кг, е изпиването на две чаени лъжици ябълков оцет с чаша вода всяка сутрин. Актрисата вярва, че ябълковият оцет подобрява храносмилането и ѝ помага да се изчисти от токсините. Според специалистите този трик наистина работи, но може да предизвика доста странични ефекти, така че е най-добре да се консултирате със специалист или изобщо да не го пробвате.

Ким Кардашиян: Диетата на Аткинс

Риалити звездата Ким Кардашиян споделя, че втората ѝ бременност била много тежка, заради което звездата качила 30 кг. Три месеца по-късно обаче Ким вече е свалила 20 кг. Тя споделя, че е следвала диетата на Аткинс, при която се ядат много малко въглехидрати и се набляга на протеините.

Разбира се, според диетата Ким е трябвало да се откаже от всякакви сладки изделия, така че резултатът е напълно обясним и логичен. Графикът ѝ на хранене също е било много стриктен – Ким се е хранила често, но по-малко, за да бъде сита през цялото време.