Красивите и поддържани нокти са неделима част от добрия имидж и безупречния стил. Затова понякога ни костват толкова много време, усилия и нерви.

За да ви помогнем да имате красиви и здрави нокти, днес сме подбрали 9 трика, с които ще блеснете.

Маникюр с точки

Този симпатичен маникюр може да бъде лесно постигнат с помощта на молив с гумичка и карфица. Забийте карфицата в гумичката и творете! Резултатът е повече от очарователен.

Фолио срещу труден за премахване лак

Искате да махнете гел лака, но нямате време да отиде на маникюрист? Е, може да го направите и вкъщи. Ще ви трябват 10 правоъгълни парченца фолио, памук и обикновен лакочистител. Напоете памука с лакочистител, сложете го на нокътя си и го увийте с фолио. Изчакайте 10 минути и след това можете да премахнете лака съвсем лесно. Този трик може да се приложи и към най-обикновен лак, който е труден за премахване.

Паста за зъби срещу потъмнелите нокти

Със сигурност сте забелязали, че понякога тъмният лак оставя петна по ноктите, а това не е никак красиво. Нанесете малко избелваща паста за зъби върху ноктите и след една минута ще имате перфектни нокти без никакви петна.

Лакът изсъхва по-бързо в студена вода

След като нанесете лака, изчакайте 2 минути и потопете ноктите си в студена вода за 3 минути. Ако ви стане студено на пръстите, можете да ги извадите за малко и пак да ги потопите. По този начин ноктите изсъхват много по-бързо и няма да се притеснявате, че след 10 минути вече ще имате поражения по маникюра си.

Превърнете обикновения цвят в неонов

За да постигнете този ефект, трябва първо да нанесете основа за нокти или бял лак. По този начин горният лак ще изглежда много по-ярък.

Вазелинът срещу лака

Лакирате ли сте си ноктите, но сте изцапали и кожата около тях? Не се притеснявайте, има лесен начин да оправите бъркотията. Нанесете върху кожата малко вазелин или мазен крем за ръце, изчакайте мъничко и след това премахнете лака с клечка за зъби. Лесно и безболезнено.

Как да поправите счупен нокът

Една от най-неприятните ситуации. Когато един нокът се сцепи, обикновено трябва да го изрежем и в същото време да скъсим всички останали. Е, има един трик, който ще спаси положението. Трябва ви само салфетка и лепило за нокти, за да закрепите счупеното място.

Маникюр с пера

Сигурни сме, че с такъв маникюр ще смаете околните. Така че следващия път, когато от възглавницата ви се покажат няколко пера – не ги хвърляйте! Ако възглавницата ви няма такива „магически“ свойства, просто купете перата от арт магазин.

Омбре нокти

Модерните омбре нокти могат да се постигнат и без да имате няколко различна лака. Само два са ви достатъчни. Страхотно, нали?