Това което наистина не знаем преди да станем родители е, че всъщност първите 6-7 месеца са най-лесната част от отглеждането на едно дете. Изпитанието на търпението започва, когато дойде време за истинската дисциплина. Бъдете готови да чувате собствения си глас да повтаря едно и също постоянно. За щастие, сме обградени от всякаква информация и можем да се посмеем на нещата, които винаги ще повтаря всяка една майка. Тук може и да ни изглежда смешно, то всъщност не е никак не лесно да имаш толкова търпение.

1. „Изми ли си зъбите?“

Някои от вас може да си мислят, че това е излишно особено когато децата ви са вече тийнейджъри, но не се заблуждавайте. Децата са немарливи понякога. 

2. „Остави този телефон“.

Мили деца, защо просто не оставите телефона за секунда и не обърнете внимание на родителите си. Те имат нужда от това. 

3. „Твой/е ли е?“.

Особено когато става въпрос за боклук или някоя чужда вещ. Децата имат навика да си разменят разни неща и все още не е ясно, защо си мислят, че могат да заблудят родителите си. 

4. „Ако имам нужда от съвет, ще те попитам“.

От това се оплакват най-вече майките, които имат по две деца. Големите често се опитват да дават своите наставления, кое, как трябва да се случи. Спокойно момичета и момчета! И вашето време ще дойде!

5. „Ако имам нужда от напътствията ти, докато шофирам, ще ти кажа“.

Абсолютен абсурд е да получаваш съвети от задната седалка! Дори когато присъстващите на нея все още стоят в столчета!

6. „Лягай си!“/ „Ставай“.

Винаги искаме да са будни, когато спят и да спят, когато са будни! Съжаляваме, скъпи майки! Това е положението!

7. „Направи ли...?“.

Най-вероятно сте повторили тази фраза около 72 пъти през деня и най-вероятно отговорът ще е дин и същ всеки път!

8. „Прекалено много приказвате!“.

Това са думи на майка, която има 5 деца. Представяте ли си как се чувства тя? Споделя още, че никое от тях не е срамежливо или има някакви притеснения.

9. „Обичам те!“.

Каквото и да става, винаги ще се обичаме! И родителите ще обожават децата си. Това е реплика, която е прекрасна за повтаряне и е най-сладкото нещо, което ще казвате на децата си.

Да гледате дете е забавно и приятно, така че се пригответе за много смях и забавление! Разбира се, редно е да се заредите и с търпение...