Ако днес беше последният ти ден на тази земя, какво щеше да направиш? Помисли върху този въпрос – той може да промени целия ти живот!

Щеше ли да кажеш на любимите си хора, че ги обичаш?

Щеше ли да простиш на тези, които са те наранили?

Щеше ли да бъдеш себе си, а не този, който другите очакват да бъдеш?

Щеше ли да обърнеш внимание на малките неща около себе си – на изгрева, на въздуха в парка, на цветето в саксията на прозореца ти...

Щеше ли да се тревожиш за миналото и бъдещето?

Щеше ли да се опиташ да уловиш всеки момент от деня?

Щеше ли да живееш така, сякаш няма да има утре?...

Ако умреш днес, имаш шанса да се родиш отново!

Някъде прочетох тези думи: ако умреш днес, имаш шанса да се родиш отново! Всъщност, това е много лесно - да умреш днес и да се родиш отново! Просто започни да живееш Днес, вместо да отлагаш за утре! Кажи на тези, които обичаш, че ги обичаш. Прости на тези, които са те наранили. Бъди този, който си, а не този, който другите очакват да бъдеш. Обръщай внимание на малките неща. Не се тревожи за миналото и бъдещето. Живей в настоящето. Улавяй всеки миг от деня. Живей, без страх, че ще се провалиш. Не съжалявай за нищо. Не се упреквай за нищо.
Живей така, сякаш няма да има утре.

Не си казвай, че е трудно. Не е! Трябва само да се осмелиш. Да се осмелиш да се родиш отново. И да бъдеш този, който винаги си искал да бъдеш. Да живееш живот, изпълнен с неограничени възможности. Живот, какъвто заслужаваш! Просто направи крачка напред. Обърни гръб на миналото, на това, което е било, на този, който си бил. Тръгни към бъдещето си! Тръгни към себе си!

Пожелавам ти приятно пътуване – към теб самия...

Автор: Гърдип Хари