Пускането на някого може да е лесно на теория, но е трудно за изпълнение.

Това е нещо, за което говорим непрекъснато. Обсъждаме правилния начин да го направим, споменаваме значението му. Инструкторът по йога може да ви каже да пуснете всичко, което ви тревожи, да се съсредоточите върху дишането си и да оставите всичко останало да се отмие. Приятел може да ви каже да пуснете непостоянната си половинка, да се съсредоточите върху себе си и да спрете да инвестирате в хора, които не виждат стойността ви.

Може би дори вие си казвате да ги пуснете. Пуснете хората, които ви нараняват, които ви предават. Пуснете връзките, които не се получиха или „почти нещата”, които болят повече, защото никога не са били осъществени. Пуснете смущението от лошите интервюта за работа. Просто ги пуснете.

Но това е трудно. Изисква практика, всеотдайност и неудобната осъзнатост, която трябва да пуснете.

И знаейки, че трябва да направим нещо, никога не е много забавно.

Задържането на минала любов, колкото и добронамерено да е, няма да ви се отплати добре в дългосрочен план.

Да обичате някого е красиво. Дори когато нещата не се получат. Дори когато ви боли , не е правилният за вас и се оказва някой, който е просто преходен момент. Всеки път, когато обичаме, си струва да си спомним, но не и да се обсебваме.

Ако сте толкова заседнали да мислите за миналото, никога няма да дадете на бъдещето си честен шанс.

Ако отчаяно искате да се вкопчите, вместо да го пуснете, никога няма да имате възможност да видите колко прекрасен може да бъде този свят. Любовта не е единствено преживяване. Може да се случи отново и отново, и отново. Но ако откажете да я видите, ако решите да мислите за това, което преди сте имали, със сигурност няма да получите щастлив край.

Пускането не означава да забравим. Всеки, който ви каже това не разбира как работят спомените. Те продължават. Придържат се към нас, понякога независимо дали ги искаме или не!

Това, че сте пуснали някого, не означава, че сте изтрили ума си за всичко, което е било преди. Да пуснете просто означава да си позволите да започнете отначало.

Пускането означава, че може да се появи нещо друго. Пускането означава, че нежната любов, която сте имали, може да съществува отново. Може да изглежда различно. Може да се усеща различно. Но може да съществува, ако ѝ позволите.

Ако го пуснете, казвате: „Готова съм да започна нещо ново.“

Така че, предполагам остава въпросът:

Готова ли си?