Докато вървим през живота, се тестваме по различни начини и често се изненадваме. Както другите ни опознават, така и ние опознаваме себе си. Запознаваме се с малките неща, които обичаме в себе си, както и с тези, с които всъщност не се гордеем. Допускаме хората до себе си, което означава, че понякога те виждат нашите пукнатини, слабостите и уязвимостта ни. Това е част от споделената интимност с някого и въпреки това никога не знаем дали ще им хареса това, което ще видят или ще ни приемат такива каквито наистина сме.

И въпреки че понякога си мислите, че някои хора ще си тръгнат, че ще изберат да ви пуснат заради по-малко красивите ви части, в крайна сметка правят точно обратното. Въпреки най-мрачните неща, които виждат, някои хора ще влязат в живота ви и ще обичат онези части, които смятате за отблъскащи. Някои ще влязат и ще ви задържат, докато плачете, вместо да си отидат. Някои ще изберат да видят болката в гнева ви, вместо думите, които просто изричате. Някои хора ще изберат да ви държат за ръка, ще изберат да държат сърцето ви, когато се борите. Някои ще ви напомнят колко сте красиви, когато отдавна сте го забравили.

Тези хора са толкова специални, защото не само са мили, но защото виждат коя сте наистина, пълната ваша версия. Те виждат частите, които се опитвате да скриете, и стават свидетели на недостатъците, които се опитвате да избегнете. Те ги виждат и ще останат. Виждат и все още ви обичат и това е най-пълният начин да се чувствате обичани. Не е ли най-прекрасното нещо, да се чувствате обичани в истинската си същност?

Ако имате такива хора в живота си, те са ангели от небето. Не ги приемайте за даденост. Вместо това, покажете им повече красота. Опитайте се да защитите сърцето им така, както те защитават и обичат вашето. И моля ви, не забравяйте да ги обичате въпреки несъвършенствата им, защото те правят същото за вас.