Ако ще ми изневеряваш, не искам да съм последната, която ще разбере. Не искам всички да ме гледат със съжаление. Не искам да ми се смеят. Не искам да съм унижена и с разбито сърце едновременно. Не ме карай да изглеждам като жалка жена, която не може да види какво се случва под носа ѝ.

Ако ще ми изневеряваш, не си играй с мен. Не ме дръж в неведение. Не ме заслепявай с щастието ми, с чувствата, които имам към теб, с желанието да оправим нещата между нас.

Ако сме заедно, то аз съм ти дала цялата любов, която имам вътре в мен. Разказвала съм на останалите колко си добър, за подкрепата между нас и грижите, които полагаме един за друг. След всичко, което съм направила за теб, нека не изглеждам като глупачка. Не ме унижавай. Не разваляй връзката ни зад гърба ми.

Ако ще ми изневеряваш, направи ми услуга и си признай, за да не научавам от друг. Предпочитам да го чуя от теб, а не от човек, който ви е видял. Предпочитам да ме уважаваш, отколкото да чакам да го науча по трудния начин.

Не искам да изглеждам като жената, която не е видяла, че връзката ѝ не върви. Не съм глупава. Не искам хората да го мислят само защото ти си ме измамил.

Ако ще ми изневеряваш, бъди откровен. Не ме лъжи за нищо. Не ме лъжи, че тя не означава нищо за теб, че ще се промениш, че моментът е бил такъв.

Ако ще ми изневеряваш, поне нека имам честта да реша дали заслужаваш втори шанс или трябва да те изхвърля от живота си. Дай ми възможност да разбера колко дълго е продължило всичко и колко си го крил от мен.