Ако си имаш работа със Скорпион, няма да ти е лесно, защото:

1. Скорпионът никога не прави компромис със себе си.

Няма значение дали става дума за кариерарата, или за личния живот. Скорпионът знае какво заслужава и държи на себе си. Той няма да се постави на заден план заради никого и нищо. И не защото е егоист. Напротив. Просто защото знае, че, за да обичаш и уважаваш истински другите, първо трябва да обичаш и уважаваш себе си. Затова не очаквайте от Скорпиона да преглъща гордостта си и да обръща гръб на нуждите си. Вместо това – поучете се от него и бъдете верни на себе си.

2. Скорпионът мрази да го разсейват.

Скорпионът се посвещава изцяло на това, което прави. И мрази да го разсейват с други неща. Мрази да го прекъсват. Дори ако е нещо важно, бъдете готови да видите раздразнение в погледа му. Просто Скорпионът знае, че, за да правиш нещо добре, вниманието и умът ти трябва да са изцяло в него. И това важи както за проекта, с който си се захванал, така и за 30-минутния релакс, с който си решил да презаредиш батериите си и да отмориш тялото си...

3. Скорпионът не може да губи. Буквално.

За него да се предаде просто не е вариант. Никога. И в нищо. Дори в най-безнадеждната ситуация, Скорпионът продължава да се бори със зъби и нокти за победата. И ако въпреки всичко усилията му се окажат напразни, ако въпреки всичко изгуби, той пак не приема този изход за окончателен. Пак не се отказва. За Скорпионът неуспехът не е нищо от друго от временна спирка преди успеха. Мислене, достойно за възхищение, не смятате ли?

4. Скорпионът трудно зачита авторитети.

За да съобрази един Скорпион с мнението на някой друг, този друг трябва да е някой наистина специален. Някой, който е доказал компетентността си в дадената област. Така разсъждават Скорпионите. Те са свикнали да подлагат всичко на съмнение. Свикнали са да задават въпроси там, където всички виждат готови отговори. Свикнали са да търсят – различното, новото, нестандартното. Защото самите те го носят в душата си.

5. Скорпионът винаги ще избере „грозната истина” пред лустросаната заблуда.

Не очаквайте Скорпионът да се съобрази с чувствата ви, когато му задавате въпрос. Няма да го прави. Просто не е в стила му. Скорпионът смята, че, щом го питате за мнението му, искате да го чуете. А не да чуете собственото си мнение, облечено в чужди думи. Затова, ако все пак става дума за второто, просто не се обръщайте към представител на тази зодия. Ще останете разочаровани, а той ще остане раздразнен от вашето разочарование.

6. Скорпионът не забравя.

Той помни хубавите неща. Но помни и лошите. За него счупената стомна винаги си остава счупена. Колкото и да се опитвате да върнете нещата, каквито са били, колкото и да се опитвате да се извините и да се реванширате, почти сигурно е, че няма да успеете. И не защото Скорпионът не иска да забрави и да прости. Просто защото не може...

7. Скорпионът не обича да споделя.

Не очаквайте, че, когато споделяте с него, той ще ви отвърне със същото. За Скорпиона решението да допусне някого до себе си се взима изключително трудно. И обикновено е нужно много време. Но не си мислете, че това е, защото Скорпионът е темерут. Не. Просто притежава вроден импулс да се пази. Да пази сърцето си. И чувствата си. Затова, преди да го съдите, помислете си – колко пъти т.нар. ви приятели ви нанесоха по-дълбоки рани и от най-големите ми неприятели? Колко пъти ви разочароваха?... Сега е по-лесно да разберете Скорпионите, нали?