Истината е, че това ще ти помогне много при раздяла.

Ако той иска да е с теб, ще бъде.

Има милиони сценарии. Най-лесно е да кажеш, че той е егоистичен гадняр, който мисли само за себе си и използва другите. Но е много по-трудно, когато той е добро момче, а сте се разделили, когато ти каже, че си невероятна, но той не се чувства по същия начин. Когато те харесва, но не мисли, че сте един за друг. Когато осъзнае, че те наранява, защото е объркан и не трябва да сте заедно. Ако той иска да е твоята половинка, нищо няма да го притесни.

Ако е прекрасен или е гадняр, а може би по средата, не става дума за него, а за теб и това да продължиш напред. Защото колкото и да сте се забавлявали, каквото и отношение да е имал, той не иска да е с теб. Това е истината и ще те преследва следващите седмици, но не се хващай за нея. След време ще видиш, че не си е заслужавал, а това ще ти помогне да го преодолееш.

Ако е искал да е с теб, щял е да го направи.

Лесно е да заблуждаваш с мисли като:

Той има нужда от време или пространство. Страхува се от обвързване. Трябва да му покажа, че мога да го чакам. Той е изградил стени около себе си, а аз трябва да ги разруша.

Но помисли за твоите чувства. Колко лесно и естествено е за теб. Как не си задаваш по няколко пъти въпроса дали трябва да си с него, или да се откажеш. Как не те е страх от обвързване, защото си готова да опиташ. Искала си да си с него и си била. Толкова е просто. Това дори не е решение.

Сега си представи следното:

Би ли имала всички тези чувства и би ли пропиляла шанса да си с него?

Ето защо сърцето ти е разбито. Защото той не е усещал същото. Ти не си направила нищо лошо или грешно. Не можеш да промениш това. Сърцето му просто не иска теб, а това е гадно. Трябва да го приемеш.

Може би ще го забравиш след седмици, след месеци. Може би ти трябва повече време. Но важното е, че трябва да оставиш сърцето ти да бъде разбито. Не се убеждавай, че той трябва да ти звънне или ти на него. Дай си любовта, от която имаш нужда.

Ако той искаше да е с теб, нямаше да си тръгне.