"Спах добре, защото ми е чиста съвестта!" - подели Алек в "Преди обед"

Неочакван финал имаше третият сезон на "Ергенът". Алек не се появи, записа видео съобщение на момичетата и не избра нито една от тях. Това, разбира се, породи много въпроси - защо той постъпи така. Ето и отговорите на самия Алек в "Преди обед", предава btv.

"Не съм страхливец по никакъв начин. Аз нямам намерение да се боря срещу хората. Живея с изборите си."

 

До преди финала никога не се е разделял с жена чрез видеообръщение. За него обаче не начинът е важен, а резултатът.

ЗАЩО СЕ РАЗДЕЛИС МОМИЧЕТАТА С ВИДЕО?

"Не съм дал фалшиви надежди на никого. Аз взех свой избор!"

Признава, че е имал симпатии и към двете жени. Но в техния свят, докато се с снимало риалитито, са били само те тримата.

"Ако един мъж има симпатии към две жени, той по-скоро не е сигурен какво иска да се случи с неговото бъдеще. Трябваше да преценя какъв мъж и човек трябва да бъда от тук насетне. И си взех много хубави уроци за себе си. А това е най-голямата награда!"

Никога не си е мислил за друг избор и резултат. Разбира се, притеснявал се е за емоциите на Надежда и Магдалена.

"В крайна сметка всеки си носи отговорност за собственото емоционално здраве. Аз влязох сам и излязох сам - хубави моменти, потенциално развитие... Излязох сам с много хубав житейски опит. Не съм щастлив от факта, че те са минали през такова емоционално преживяване. Но всички, които сме там, знаем защо сме там!"

"Не съм подлъгал никого, не съм казал "Взимам теб и след това чао".

Да излъжеш партьора си за него е най-лошото нещо, което може да стане. Против мнението е, че бяга от отговорност и смята, че ако обичаш някого, това би ти дало сила.

Видеосъобщението на Алек на финала

„И сега идва трудното… Сигурно се чудите защо не съм сред вас в този дългоочакван момент. Искам да знаете, че не ме интересува какво ще си каже който и да е, освен нас тримата. Не ме интересува какво ще си помислят хората, нямам и не съм дошъл тук с подготвени очаквания. Не очаквам разбиране дори от вас, защото аз самият не се разбирам напълно в последните няколко седмици. Честно казано, не ме интересува изобщо, че могат да ме приемат за страхливец или като някой, който се опитва да избяга от отговорност. Мисълта да застана пред всяка от вас поотделно и да обясня решението си ме тормози от седмици. Убеден съм, че в този момент не мога да взема категорично решение. Убеден съм, че каквото и да реша, ще бъде едновременно и правилно, и грешно, защото големият въпрос е дали един мъж може наистина да бъде влюбен в две жени едновременно. И отговорът, според мен, е „не“. Вероятно трябваше да се разделя с една от вас, така че да ми е по-лесно да се отдам на другата. Но не събрах кураж! Вероятно защото съм слаб и си давам сметка за това твърде късно. Моля ви да ми простите! Каквото е писано, ще стане!“, обяви Алек, изтъквайки, че не се чувства готов да вземе крайното си решение заради силните чувства, които изпитва и към двете дами едновременно.