Историята на 9-годишната Рейчъл Беквис вдъхновява хиляди хора по цял свят. Нейното име се превърна в символ на отзивчивост и милосърдие. Ето защо...


Рейчъл има добро и отзивчиво сърце

Един ден в нейния роден град Сиатъл идва Скот Харисън - ръководител на благотворителна организация. Той говори за недостига на питейна вода в Африка, за това как заради мръсната вода умират от болести деца и възрастни. Показва снимки, на жестокостта на които не би издържал и възрастен човек. В тъмнината зала седи и малката Рейчъл, която със затаен дъх следи кадрите от живота на африканските деца.

Рейчъл и преди не е оставала равнодушна към съдбата на другите хора и няколко пъти е подстригвала косата си за перуки на деца с онкологични заболявания. Но снимка на африкански деца, пиещи вода от една локва, я удря право в сърцето.

Вместо торти и подаръци

Момичето моли семейството и приятелите си, вместо подаръци за деветия ѝ рожден ден, всички пари да бъдат дадени за благотворителност. Ученичката си поставя съвсем осъществима цел - да събере поне 300 долара, за да спаси 15 души. Но за съжаление тя успява да събере само 220.

След известно време се случва ужасна катастрофа, в който след сблъсък на 13 коли, животът на малката Рейчъл се преобръща напълно. Дълго време тя е поставена на апарат за изкуствено дишане. През това време всички, които искат да подкрепят момичето и семейството й, събират пари за благотворителност чрез организация, като по този начин увеличават размера на даренията и изпълняват последното желание на детето.

Рейчъл така и не идва в съзнание и апаратът за поддържане на жизнените ѝ функции е изключен

От всички пострадали при катастрофата, загива само тя. Но нейната мечта да помогне на децата в Африка не умира. След смъртта ѝ, нейната постъпка и заветната ѝ мечта имат голям резонанс в обществото. Когато набирането на средства за подпомагане на децата в Африка е завършено, сметката не е 300, както иска Рейчъл, а 1 265 823 долара. 31 997 човека от цял свят, вдъхновени от примера на мъртвото момиче, даряват пари за осъществяване на нейното най-голямо желание. Така, вместо на 15, тя спасява живота на 60 000 души.

Майката на Рейчъл продължава и сега делото на своята дъщеря, събирайки дарения за сондиране на кладенци в африканските страни.

Смъртта на едно малко момиченце накара хиляди хора по света да прогледнат и да забележат нещо голямо и истинско - как една мечта може да спаси живота на човек! Споделете историята на малкия ангел, за да докоснете с историята й сърцата на вашите приятели. Така ще им напомните, че именно тези, най-малки и жизненоважни неща, са най-важните в живота ни!