Ако началникът ви е Овен, егото му е дълго поне километър! Перченето, вилнеенето и мнителността са нещата, от които е направен. Естествено, не му противоречете открито. Карайте го спокойно. Е, разбира се, никой не може да казва “да” винаги, но когато той бълва огън и жупел, не го дразнете с дреболии.

Успокои ли се веднъж, обърнете се към него просто и директно и му кажете с ясни и точни думи (не използвайте натруфен език с този началник!) какво не е наред в офиса или в работния план, или дори в неговото собствено решение по определен проблем. Той няма да има нищо против. Причината е, че Овните – деца на огнената планета Марс, са искрени и открити. У тях няма злонамереност.

Овенът се асоциира с първичната енергия, така че вашият началник ще излъчва ентусиазъм и пламенност. Това означава, че, ако искате да работите с него, ще трябва да бъдете активен и с буден ум. Началникът иска действия – дали са правилни или погрешни не е толкова важно. Така че дайте му ги! Номерът е не просто да бъдете зает на работното си място, както се очаква да бъдете, но и да го демонстрирате. Това ще сгрее душата му – нервното суетене, суетнята, възбудата се харесва на вашия началник. Доставете му това удоволствие!

Вие наистина ще трябва да заработите парите си, ако имате началник от този зодиакален знак. Не защото той ще ви превърне в роби. Работата е в това, че ще ви е трудно да вървите в крак с него, опитвайки се да се справите с неговите настроения и избухвания, пристъпвайки предпазливо, когато той има някои от своите черни дни. За щастие началникът от тази зодия плаща добре. Макар че винаги има изключения. Той обича да се забавлява и със сигурност не подминава без внимание своите служители от женски пол. За него те са игра. Освен това той с радост прави подаръци.

Началникът Овен обича да се облича добре, без да е конте. За него чистоплътността е достойнство.

Има вероятност той да не е добре организиран или да не може да се справя с детайлите и дребните неща. По своята същност началникът от тази зодия е пионер – винаги начело на кампания, източник на движение, независимо дали в областта на продажбите, рекламата, производството, дистрибуцията, посредничеството и т.н. Ако ви харесва да свирите втора цигулка (в това няма нищо лошо, не всеки може да бъде лидер), началникът Овен е вашият човек!