Аз не съм момиче, което ще казва и прави нещата, които очакваш, само за да ти се хареса. Аз ще бъда себе си, дори когато това значи понякога да бъда странна, неразбираема, „шантава” в очите ти... Аз няма да се преструвам на нещо, което не съм. Ти решаваш дали ме искаш такава, или не.

1. Няма да крия, когато съм ядосана.

Ако съм ти бясна за нещо, няма да го държа в себе си. Няма да преглъщам в името на това да не се скараме. Ще ти кажа, че съм ти ядосана и ще ти кажа защо. Не искам лустросана връзка. Искам истинска връзка.

2. Няма да бъда перфектната половинка.

Невинаги ще имам време и желание да ти сготвя. Понякога ще имам нужда да обърна внимание на себе си, а не на къщата. Защото преди да бъда домакиня и твоя „половинка”, аз съм жена. И съм цяла. Затова понякога ще трябва да се погрижа първо за себе си и след това за „семейния уют”.

3. Няма да сдържам емоциите си.

Когато филмът е тъжен и ми се плаче, ще плача. Когато ми се вози на виенско колело, ще искам да се возим. И да пляскам с ръце. Ще бъде жена и дете. Ще бъда смела и уплашена. Ще бъда силна и слаба. Ще бъда всичко, което съм.

4. Няма да занижавам критериите си заради теб.

Имам високи очаквания за това какво трябва да получаваш и да даваш в една връзка. И няма да променя разбиранията си заради теб. Няма да загърбя това, в което вярвам, за да ти бъда „удобна”. Няма да изневеря на себе си и няма да се примиря с по-малко от това, което знам, че заслужавам.

5. Няма да лаская егото ти.

Няма да се смея на шегите ти, когато не са смешни. Няма да ти казвам, че си прав, когато не си. Няма да ти се възхищавам тогава, когато имаш нужда някой да те свали на земята. Няма да те поощрявам да се примиряваш с постигнатото, а ще те тласкам непрекъснато да предизвикаш себе си.

6. Няма да съм готова за излизане толкова бързо, колкото ти се иска.

Да, ще ми трябва час пред огледалото. И поне още половин час в банята преди това. Приеми го. Няма да ме промениш. А и не трябва. И ти самият искаш до себе си жена, която изглежда и се чувства секси, нали? Е, колкото и да не ти се вярва, привлекателният външен вид има своята цена. И тя се нарича време.

7. Няма да се откажа от приятелите си заради теб.

Няма смисъл да ревнуваш от тях. Няма смисъл да искаш да ме затвориш в нашия свят. Моят свят е голям. В него има място и за теб, и за тях. Защото има неща, които мога да споделя само с тях. Има неща, за които само те ще ме разберат. Но помни едно: аз може да обичам и тях, но най-много от всички обичам ТЕБ!

Автор: Холи Риодан