Аз не съм от онези момичета, които обичат да гледат сериали. Аз не съм тази, на която можеш да се обадиш в три часа сутринта и да я извикаш, защото ти е скучно и самотно. Не ми казвай: "Затвори вратата и остани с мен, докато свърши филма." Аз няма да седя и да гледам 35 серии подред и да ям пица. Не!

Аз съм момичето, което ще се съгласи на безумно и щуро приключение с теб ... в задния двор. Качи ме на люлката и ми разкажи за живота си, за родния си град, за най-добрите си приятели от университета. Хайде да се разходим из квартала. Да похвърляме камъни в езерото. Или да скочим в колата, да отидем до детската площадка, да се повозим на влакче в увеселителния парк. Или просто да послушаме музика.

Ти ще ми разкажеш какво те прави щастлив. Например за това как спечели училищните състезания или как научи по-малкия си брат да лови риба. Нека да си запалим огън. Да поиграем на карти, да направим списък на всичко, за което мечтаем. Искам да имаме наши общи приключения, за да има какво да си спомняме. Бих искала да разглеждаме нашите фотоалбуми. Аз ще седя в твоя скут, ръката ти ще бъде на бедрото ми, а другата ще сочи нашата снимка, от онзи преход в планината, който и двамата помним. Широка и безгрижна усмивка като на дете, ще озарява лицето ми.

Не се нуждая от парите ти. Просто имам нужда от твоето време. Нямам нищо против гушкането на дивана и филма, но не искам да става навик. Не искам звукът на телевизора да заглушава гласа ти.

Понякога ще съм доволна просто само да лежа до теб. Без да казваме нито дума. Просто да чувстваме биенето на сърцата си и да размишляваме за бъдещето, за спомените и приключенията. Аз не винаги се нуждая от екстремни преживявания. Понякога просто искам да прекарвам вечерите си с теб, да се смеем и да пием бира с приятели.

Искам да знам всички малки неща, които те правят това, което си. За какво съжаляваш най-много, за алергията ти към глухарчета, кое е любимото ти време на годината или как си счупи пръста, докато караше велосипед.
Искам да поставяш пред мен предизвикателства. Да променяш моите виждания за политиката и религията. Да ме научиш да сменям спуканата гума, да казвам "здравей" на шест различни езика или да владея топката, както на футболен мач.

Бих искала да прекарам живота си с теб като едно голямо приключение. Да издълбаем нашите инициали върху кората на дърво. Да си купуваме картички от всяко пътешествие и да ги изпращаме до себе си. Да опитваме бира в различни страни и да събираме пясък от всеки плаж, на който сме ходили.

Искам всяка вечер да си лягам уморена. Всяка сутрин да се будя обновена. Искам да последвам мечтите си с теб. Искам да бъда причината да се чувстваш млад. Причина да обичаш живота.

Искам да бъда нещо повече от едно момиче, с което просто гледаш телевизия.

Не ме разбирай погрешно. Ще гледам филми с теб, притисната до гърдите ти с пакетче карамелени пуканки. Ще се въоръжа с търпение, ще облека торбести удобни дрехи и ще си направим филмов маратон с куп вкусни и вредни неща. Това също ще ме направи щастлива. Но то не е толкова вълнуващо и забавно, колкото ние двамата. Това, което е на екрана, не е толкова интересно, колкото най-добрите спомени и моменти в нашия живот.