Необходими продукти
1 пакет точени кори
1 кофичка кис.мляко
3 яйца
1 к.л. сода бикарбонат
3 с.л.олио 3 с.л. брашно
300-400 гр. сирене маргарин за намазване на баницата
От тези продукти павя банички и вита баница!
Начин на приготвяне
Разбивам яйцата, прибавям киселото мляко със содата, олиото, брашното и сиренето. Вземам кора, прегъвам я на две и изсипвам 2-3 лъжици от сместа върху нея. Разпределям я по цялата дължина и завивам на руло от към тясната страна,така че да се оформят банички около 20 см. Подреждам ги в намаслена тава,с лъжица вземам от маргарина и намазвам всяка баничка по малко. Пека в предварително загрята фурна на 190 градуса! Със същата смес правя и вита баница, като разстилам всяка кора, слагам по 2 с.л. от сместа на тясната страна и завивам на руло,коетозавивам на охлюв и слагам по средата на намаслена тавичка. Така намазвам всяка кора и я завивам около охлювчето в тавата,докато свършат всички кори. Намазвам баницата с маргарин и ако е останало от сместа я разпределям върху баницата. Пека в предварително загрята фурна на 190 градуса!
Ако искате и вие да се включите в коледния конкурс на София Мел и Dama.bg, можете да го направите тук