Всеки обича баницата, но не много от нас могат да правят идеалната такава. Едно от любимите ястия на българите има различен начин на приготвяне. Можем сами да направим корите си или да купим готови.
За тези, които искат да сготвят нещо вкусно за роднините си, но нямат време да направят домашни кори, сме открили рецепта. Ще си оближете пръстите!
Продукти:
- 400 грама кори за баница
- 5-6 яйца
- 450 гр. кисело мляко
- 1 чаена лъжичка хлебна сода
- 100 мл. олио
- 350 грама сирене
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата, а след това и добавете киселото мляко. Прибавете содата и олиото и бъркайте. Натрошете сиренето и го сложете в купата със сместа.
- Намазнете дъното на тавата с олио. Поставете две кори най-отдолу, като ги намачкате предварително. Не бива да са гладки.
- После слагате малко смес. Отново слагате две кори и така редувате, докато свършат и двата продукта. Важно е да полеете и последната кора отгоре, за да имате заливка.
- Баницата се пече около 30 минути или до постигане на златист цвят на 180 градуса.
- Когато е готова, я извадете и покрийте за 5 минути.