Барбара Стрейзънд е сред най-прочутите певици и актриси в света. С кариера, разпростираща се в рамките на цели шест десетилетия, тя е един от малкото артисти, които могат да се похвалят с всички награди, за които можем да се сетим: Еми, Грами, Оскар и Тони. Барбара се смята за голяма късметлийка не само заради признанието, което е получила, но и защото е успяла да открие истинската любов. Макар че го е постигнала на по-късен етап от живота си, тя е благодарна, че все пак съдбата ѝ се е усмихнала. Нейната история доказва, че понякога доброто в живота ни се бави, но чакането си струва. Тази приказка ни учи на търпение и ни дава надежда никога да не се отказвам.

Ние от Dama.bg се разровихме малко в биографията ѝ, за да се вдъхновим. Ето как Барбра Страйсънд достига до днешната си връзка, за да я видим сега щастливо влюбена на 80-годишна възраст.

Първият брак
Барбара Стрейзънд е родена в априлски ден през 1942 г. Кариерата ѝ започва през 60-те. Тогава тя има участия в нощни клубове и театри. Благодарение на активната си дейност, тя е забелязана и се появява в някой телевизионни програми, а през 1963 г. успява да пусне албум, който е номинирам за Грами.

Тя среща Елиът Гулд на едно от последните му представления на Бродуей, където се явява на прослушване. Гулд разказва в едно интервю как след последното прослушване казали на Барбара просто „Благодарим ти.”. Това я объркало страшно много и тя не знаела какво да очаква. Затова решила просто да им продиктува номера си и попитала дали някой ще й се обади. Елиът Гулд си записва номера й, а после й се обажда.

Когато се чуват по телефона, тя го кани да я види на сцената. Той обаче настоява да играят заедно на сцената. Така и станало. Година по-късно вече били женени.

Раздяла заради успеха
Барбара и Гулд се разделят през 1969 г., а бракът им официално е прекратен две години по-късно. Галопиращата ѝ кариера се отразява пагубно на брака им. Гулд споделя в интервю, че било прекалено трудно да си женен за човек, който е женен за успеха си. Добавя, че връзката им е изчерпана, но те са взели всичко от нея, което е могла да предложи. Най-красивия спомен от романса им е единственият син на Барбара.

Две десетилетия копнеж
Този брак е последван от няколко връзки с различни мъже от шоубизнеса. През 1973 г. тя започва връзка със своя продуцент. После между 1983 г. и 1987 г. живее заедно с Ричард Баскин, който написва текста на песента “Here We Are at Last.”

Между 1983 г. и 1989 г. излиза с актьорите Ричард Гиър и Клинт Истууд. Следва кратка авантва с композиторът Джеймс Нютън Хауърд. През 90-те има романтични взаимоотношения с няколко знаменитости, сред които Лиъм Нийсън, Джон Войт и Питър Уелър. Между 1992 г. и 1993 г. излиза с Андре Агаси, въпреки че имат 28 години разлика. Той споделя, че връзката с тази жена се усеща сякаш носиш дрехи от горяща лава.

Представяш си филм... и той се появява
Едва когато Барбара навършва 55 през 1996 г., нейни приятели ѝ устройват среща на сляпо. Познавайки навиците си в любовта, тя не очаквала нищо особено. Но грешала. Срещата била с актьора Джеймс Бролин.

Само няколко месеца след срещатата им Барбара режисира филма „Огледало с две лица ”, който самата тя описва като манифестация на новата ѝ връзка с Бролин. „Представяш си филм... и той се появява” . Във филма една жена се омъжва поради чисто платонични причини, но след това се влюбва. „Връзката ни с Бролин беше сякаш животът подражава на изкуството”, споделя Барбара в интервю.

Нов шанс на 55


Двамата се женят две години по-късно в Малибу. Медиите и познатите им са скептично настроени за бъдещето на тази връзка, особено имайки предвид романтичната биография на певицата. Въпреки това времето доказва, че връзката им е основана на истинска любов.


Далеч от публичността


След като се женят, Барбра и Джеймс решават да се оттеглят от медийното пространство. Барбра споделя, че двамата вече не се контят, за да идат някъде, не посещават премиери, не ходят на места, където дебнат камери, а просто остават в леглото цял уикенд, четат на глас или просто бездействат заедно.

Перфектна ситуация

По време на интервю от 2021 г. 80-годишният актьор споделя за живота си с певицата: „Харесвам жени, които са в мир със себе си, на които аз самият нося спокойствие. Тя ме мотивира. Ситуацията ни е перфектна. За много хора последните 15 месеца бяха предизвикателство, но ние буквално се влюбихме още повече – бяхме заедно за дълго време и просто всеки ден се стараехме да подобрим отношенията си.”

24 години щастие и още предстоят
Сега, 24 години след началото на брака им, те са пример за много други актьори в индустрията. Те имат един от най-дългите и щастливи бракове. Барбара обича да прекарва време със семейството си и често споделя в социалните мрежи снимки с внучката си – дъщеря на Катрин, която е дъщеря на съпруга ѝ от неговия първи брак.

Тайната на трайния брак

Връзката им служи като пример какво може да се постигне с любов и усилия в една връзка. Тайната на успешния брак има различни етапи. Първо, човек трябва да умее да се учи от миналото, споделя Джеймс Бролин. Добавя, че това е третият му брак, както и че сам е избрал трудни ситуации в първите си два брака. Той обаче е успял да научи урока си от предишните бракове и смята, че човек учи, когато греши,, а когато се справи успешно с нещо, не придобива нови умения.

Друга тайна е да бъдете заедно, но да поддържате независимост. „Ние сме отделни личности и така ни харесва. Аз си имам мои пари, а тя има нейни”. Друго важно нещо е да се обичате взаимно, но да обичате и свободата си. „Когато тя е заета и фокусирана, аз разбирам това и не я безпокоя”, казва Бролин. „А ако трябва да й кажа нещо много важно, но тя ми заяви, че няма време, значи няма време. Точка. Така работи умът, трябва му фокус.”

Над 80 години пълни с работа и любов

Днес, през 2022, Барбара е на 80 години, а Джеймс – на 81, но и двамата все още са активни в работата и в съвместния си живот. Тя обяви на официалния си уебсайт, че ще прави малко турне в САЩ и все още рекламира албума си, който излезе преди 2 години.

Освен това, тя е много фокусирана върху подкрепата на различни организации, освен че е куратор и интериорен дизайнер. Джеймс пък се снима във филма „Бъз Светлинна година” и сериала „Сладкоежка”. Най-важното обаче е, че са заедно и продължават да се грижат един за друг, давайки пример на новите поколения.