Бебето, спасено след първата по рода си вътреутробна операция, стана на една годинка. Сигурно помните вдъхновяващата история на Християна, която се роди здраво момиченце след уникална операция, направена от две млади лекарки - д-р Кристина Чачева и д-р Марина Михова, предаде btv.

Всичко започва преди повече от година, когато при редовен преглед лекарите установяват, че нероденото бебе събира вода в белия дроб. Прогнозата е, че няма да оцелее, а семейството е чакало детето 10 години. Две млади лекарки обаче решават да се борят за живота на Хриси още преди той да е започнал.

Акушер-гинеколозите д-р Чачева и д-р Михова си спомнят операцията, сякаш е била вчера.

“Напрежението е много голямо, но в момента на операцията няма страх. По-скоро е голямо съсредоточаване да се получи това, което правиш. Защото общо взето всичко е срещу теб, дори бебето”, коментира д-р Чачева.

Тя признава, че когато са успели, са полувствали огромно облекчение. „Паднаха ни едни огромни камъни от раменете”, допълва лекарката.

Докторите се радват, че виждат как малката Християна расте.

И ако успешната операция е един от големите успехи в кариерата на двете лекарки, то в живота на Йорданка Михайлова раждането на малкото й момиченце е чудо.

„Те са не човеци, а те бяха за нас светила! Господ ни помогна. А те го направиха да е истина”, споделя майката.

Родена 2 месеца и половина преди термина, Хриси расте напълно здраво и усмихнато дете.