Татуировките винаги са били нещо популярно сред хората, особено с напредване на технологиите, когато се появиха черно-бели, цветни, UV, 3D, светещи и още какви ли не възможности за украсяване на същността ни. Нова тенденция, която се движи с все по-голяма скорост към обществото, е бялата татуировка. 

Това „чудо” на съвременната техника, представлява рисунка, за която обаче се използва бяло мастило, а не характерното черно. Тези татуси се оприличават на призрачни белези по кожата, с които няма как да останете незабелязани. Разбира се, както при всички други, така и при тези модели, има неща, които трябва да знаете, преди да вземете решение за ново бяло „бижу”.

Заради цвета на мастилото, белите татуси се препоръчват за хора с по-светла кожа, по която няма лунички. Това е така, понеже тъмният тен може да допринесе за прозрачния вид на вашата татуировка, а заради луничките може да се получи ефект, с който татуса ви да не изглежда равен. Много важен детайл, който не трябва да подценявате, е да поставите бялата си татуировка далеч от цветната, ако имате такава, защото бялото мастило може да се разтече.

Ако искате да запазите новият си татус по-дълго, най-добре е мястото, което изберете за него, да бъде част от тялото ви, която през повечето време е покрита с дрехи. Това е необходимо да направите, понеже белите татуировки избледняват по-бързо, ако са изложени дълго време на слънчева светлина. По тази причина, най-често избираните места са глезена и рамото, но това съвсем не означава, че вие не може да я поставите на друга, защитена от слънцето част.

Стигнахме и до момента, в който трябва да решите какъв ще бъде вашия татус. Заради това, че се използва бяло мастило, а не цветно, е нужно да изберете нещо с по-прост и максимално улеснен дизайн. Така, той ще придобие своя уникален ефект и ще ви направи още по-атрактивни и привличащи внимание. Обикновено се избират надписи, сърца, Японски или Китайски елементи, звезди и т.н.

Както всяко нещо, белите татуси също крият известен риск. Някои хора са алергични към тях, така че за да нямате излишни проблеми, помолете татуиста си да ви направи бърз тест, като постави мастило върху кожата ви.

След като сте готови за новото предизвикателство, наречено бяла татуировка, не се колебайте да опитате това изкуство, което ще допринесе за доброто ви настроение. Бъдете забележителни и стилни по всяко време.