Насттъпи и финалът на най-голямата любовна история, разказвана някога, след като Дженифър Лопес подаде молба за развод в деня на втората си годишнина от сватбата с Бен Афлек.

Любовта им вече е част от миналото. След много публикации по темата настъпи и най-съкрошителната - Дженифър Лопес и Бен Афлек официално се развеждат.

Ето и 5 истини за раздялата на звездите:

Изборът на дата е символичен

Дженифър Лопес подаде молба за развод от Бен Афлек във вторник, 20 август 2024 г., След две години брак тя потвърди, че в този ден се навършват две години от пищната сватбена церемония на двойката в Джорджия, която те проведоха след бягството си в Лас Вегас през юли 2022 г.

Дженифър трогна със собствените си думи на любов към брака, която за нея е последвана с множество неуспеха.

„През седмицата на сватбата валеше всеки ден точно преди залез слънце. Всички се притесняваха и от жегата, да не забравяме гръмотевиците и светкавиците, които се случваха всеки ден по същото време на сватбената ни церемония. Бяхме много притеснени.

Истината, разбира се, е, че в един момент почувствах спокойствието и увереността, че сме в Божиите ръце. В 6.40 сутринта в събота, 20 август, слънцето изгря и лъчите му създадоха малки диаманти, които танцуваха в реката, която беше до пътеката, водеща към мястото на сватбата. Вървях по пътя, който щеше да доведе до остатъка от живота ми. Помислих си - О, най-накрая се случва.", подчертава Джей Ло в своя коментар.

Кевин Смит, добър приятел на Бен, разкрива колко романтична душа е бил актьорът тогава, подчертавайки, че на сватбата обета на Афлек е надхвърлил 12 страници.

Действителната дата на раздялата

Певицата посочи като дата на раздяла 26 април 2024 г. Така че неслучайно - както го наричахме тогава - соловата изява на Met Gala, самотната промоция на филма Atlas и фактът, че къщата, която двойката купиха отново мина през разруха именно в този период.

Въпреки това на 17 юни, Деня на бащата, латинозвездата отправи публично своите най-добри пожелания към Бен Афлек.

„Нашият герой. Честит ден на бащата“, написа Дженифър Лопес в коментар към снимката си.

Известната певица сподели снимка на актьора от филма "Пърл Харбър" и я придружи с много нежно послание.

 

Дженифър подаде молба за развод без адвокат

Според медия, която първа е съобщила новината, Лопес е подала молба за развод сама без адвокат, като същевременно продължава да се отказва от съпружеска издръжка и моли съдията да откаже такава подкрепа и на Афлек.
Друга обаче грешна прогноза на медиите беше, че двойката ще направи съвместно съобщение за развода. Лопес очевидно не е продължила с молбата по начин, който би защитил Бен. Самотният ход показа, че разводът няма да бъде гладък.

Съпрузите нямат предбрачен договор

Лопес не каза на публиката дали тя и актьорът имат предбрачен договор, но източници твърдят, че двойката е вярвала, че ще бъдат заедно завинаги и не е подписала предбрачен договор. Това беше четвъртият брак за Дженифър и вторият за Бен Афлек.

Без правния документ за защита на активите и на двамата, който оставя всеки доход или имущество, възникнали по време на брака им, като „обща собственост“, това означава, че и двамата съпрузи могат да се считат за равни собственици на имущество, доход или дълг, независимо от това кой го е купил или го спечели по време на брака

В случая на Лопес, латиноамериканката участва и продуцира няколко филма по време на краткия им брак, включително "Сватба с пушка", „Майката", "Това съм Аз…Сега“, и "Атлас".

55-годишната актриса също така пусна своя коктейл „Delola“ миналата година, като през 2024 г. нетната й стойност достигна 400 милиона долара.

Афлек завърши продуцирането на "Счетоводителят 2", като същевременно участва в "Въздушния" и "Хипнотик" и продуцира "Подстрекатели" по време на брака им. Твърди се, че състоянието му е по-ниско от това на Лопес и достига 150 милиона долара.

Причината за раздялата изглежда е същата като през 2003 г.

По всичко личи, че в тези три години връзка след събирането им и две години брак, Бен Афлек страда точно както през 2003 г., когато се оттегли от годежа си с Джей Ло точно преди да се изкачи по стълбите на църквата.

Причината за раздялата и тогава, и сега изглежда е същата. Нито тогава, нито сега, Бен успя да се справи с медийния шум около връзката, преследването на папараците и манията на Лопес да споделя всеки детайл от връзката им.
Бен Афлек беше гост в "Hart to Heart" предаването на Кевин Харт и разговаря с него за живота си на срамежлив човек.

„Не обичам да привличам внимание. Ето защо хората ме виждат и си мислят, че този човек винаги е ядосан. Това е защото някой има фотоапарат и ми го набива в лицето, нямам нищо против да ме снимате в клуб, на премиера, каквото и да е. Правете каквото искате. Нямам нищо против да ме снимат. Но що се отнася до моите деца, това е друг въпрос."

Когато Дженифър Лопес и Бен Афлек поеха голям риск за връзката си през 2021 г. след почти две десетилетия раздяла, актьорът беше изправен пред голям размисъл.

Както самата Лопес довери в новия документален филм „The Greatest Love Story Never Told“, Афлек по никакъв начин не е искал връзката им да бъде в светлината на прожекторите на пресата и социалните медии.

„Когато се събрахме отново, казах, слушай, едно от нещата, които не искам, е връзка в социалните мрежи“, призна тогава актьорът и добави:
„Тогава някак си осъзнах, че не е честно да искам такова нещо. Това е нещо като да си женен за капитан на кораб и да кажеш: добре, не обичам вода.“

Въпреки колебанията на актьора, двойката успя и любовта им беше доказана с частна сватба в Лас Вегас.

„Ние сме просто двама души с различни подходи, които се опитват да се научат да правят компромиси“, казва звездата от големия екран в документалния филм.

От своя страна певицата обясни, че съпругът й се чувства некомфортно под светлините на прожекторите, особено след излизането на новия й албум-филм, в който той е основното вдъхновение на Лопес.

„Не мисля, че на Бен му е много удобно да правя всичко това. Но той ме обича, той знае, че съм артист и ще ме подкрепи по всякакъв начин, защото знае, че никой не може да ме спре да правя музиката, която правя, а той не иска да ме спира. Но това не означава, че той се чувства комфортно като муза“, каза певицата в документалния филм.

Очевидно Бен не успя отнов да поеме медийното натоварване и си тръгна точно както през 2003 г. Това обаче, остави много въпроси в нас свързани със силата на истинската любов.