Включете се в новата кампания на Немския хомеопатичен съюз (DHU) – Лицата на Шуслеровите соли, и вижте как минералните соли могат да променят вашия живот. Те ви подкрепят не само да сте здрави физически, но и ви помагат да развиете най-добрите си качества. Научете повече за кампанията на Фейсбук страницата на Шуслеровите соли и спечелете много награди!

Искаме да ви запознаем с Шуслерова сол №11 силицея. Тя е добила най-голяма популярност като солта на младостта и красотата. Но освен силата ѝ да се грижи за здравето и добрия ни външен вид, тази Шуслерова сол ни помага да бъдем ясни и открити във взаимоотношенията си с хората. В общуването си да излъчваме винаги красивото, светлото, ясното, които подкрепят всеки от нас. Силицея помага на всеки да разгърне най-добре способностите си в избраната от него област и да дава най-доброто от себе си, като с това мотивира и останалите да направят същото. 

Как красотата се превръща във вдъхновение и светлина? Какво е общото между външния вид и силния характер? Какви са тайните за перфектна визия? За да говорим за всичко това, потърсихме Натали Вълчева - един от най-успешните български модели. Тя е откритие на модна агенция Visages от проекта PURE beauty, който има за цел да популяризира сред младите момичета идеята за красотата в най-изчистената ѝ форма. Натали бързо се превръща в един от най-търсените модели, а през 2014 г. се нарежда сред финалистките в конкурса "Мис България”. Но това далеч не е всичко. Тя е и част от ядрото на студентската неправителствена организация LeapIn Bulgaria, която насърчава и помага на младите хора за успешната им професионална реализация.

Опитахме се да „откраднем” от Натали няколко трика, които да помогнат и на нас да се радваме на перфектен външен вид в ежедневието си, а получихме много повече от това...

Какво е за теб красотата и кога осъзна, че си красива?

На този етап от живота си за мен красотата е добро сърце, чиста душа, искрен поглед. Това са качества, които много ценя, но за съжаление все по-рядко ги откривам у хората. А за външната красота, която притежавам – има моменти, в които съм влюбена от пръв поглед в себе си и такива, в които дори не бих заговорила момичето в огледалото. Човек не трябва да чака външни обстоятелства да го накарат да се чувства красив, той трябва да открие красотата вътре в себе си и да реши дали да я разгърне пред света или да я остави строго лична.

Кога реши, че искаш да станеш модел?

Нямам конкретен спомен за това, но сигурно е било случайно и не съм го мислила много. Важното е, че майка ми ме подкрепи – тя ме подкрепя във всичките ми решения. Отидох на кастинг в агенцията и после колелото се завъртя бързо – школа за модели, първите ми снимки, първите ревюта... Вълнуващо е! Най-голямото предизвикателство за мен несъмнено е светът, в който попадаш. Ако не си със силен характер, той може буквално да те смачка. Плюсовете са безкрайно много – можеш да пътуваш навсякъде, да се докоснеш до различни култури и възприятия, да създадеш много нови приятелства, но трябва да си човек на промяната, авантюрист, поемащ риска, без да се страхува от провал. Минусите също не са малко – липсват ти семейството и приятелите, трудно е да съчетаеш моделството с високо ниво на образование поради пътуванията и голямата заетост. Важното е да си целеустремен и да следваш вътрешния си глас.

Как се грижиш за перфектния си външен вид?

Не мога да стоя гладна – няма диети, няма лишения. Спортувам, но само за здраве и спя колкото се може повече. Моята тайна за красота? Когато съм щастлива, съм красива и никой не може да промени това! 

Кое според теб прави една жена истински красива: перфектната фигура, хармоничните черти на лицето, усмивката… или е нещо друго?

Знанието, увереността, грацията в движенията, лудостта в сърцето, непокорният дух, закачливият поглед, нежни усмивки, бурен смях... Да я гледаш и да не можеш да откъснеш очи от нея, заради всички неща, които дори не можеш да опишеш.

Казват, че красотата може да отключва врати. На теб колко често ти се случва?

Моят ключ нещо заяжда... 

А кои са малките удоволствия от живота, които се грижат за вътрешната ти красота?

Четенето на книги, писането, красивите места, вкусната храна, хубавото вино, балансираните хора и интересните разговори.

Най-добрата грижа за здраве, красота и самочувствие

За да имаме еластична кожа и добър метаболизъм, може да ни помогне комбинация от Шуслерови соли, която подпомага нормалната обмяна на веществата и естествените процеси на регенерация: Шуслерова сол №1, №8 и №11. Сол №11 силицея стимулира образуването на колаген и предпазва кожата от стареене и поява на бръчки. Сол №1 калциев флуорид се грижи за еластичността на тъканите - съдържа се в в еластичните влакна на съединителната и съдова тъкан, в епидермиса, помага срещу целулит и стрии. А сол № 8 натриев хлорид регулира баланса на течности в тялото, хидратира кожата и предпазва от отоци. Препоръчват се по 5 таблетки дневно от всяка сол в продължение на 2 месеца, като може да се правят по 2-3 курса в годината. Още полезни комбинации със солта за младост и красота: При косопад - Шуслерови соли №2 калциев фосфат, №5 калиев фосфат, №8 натриев хлорид и №11 силицея. Вземайте по 3 таблетки от всяка сол дневно за 2 месеца. При отоци под очите - ще ви помогнат соли с номера 1, 8, 10 и 11. Всички соли се приемат по 3 таблетки от всяка дневно, за 2-3 месеца.

Ако искате да научите повече за Шуслеровите соли, вижте специалните материали за тях на www.istoriizazdrave.bg. А ако вече имате опит в употребата им, на istoriizazdrave.bg напишете Вашата лична история за това как сте успели да се справите със здравословен проблем с помощта на хомеопатията и Шуслеровата терапия.

 

Автор: Велиана Симеонова